Ca urmare a implementării de către Compania de Apă „Someș“ S.A. și Consiliul Județean Cluj a proiectului mamut cu finanțare europeană în valoare de 355,6 milioane de euro, câștigat la sfârșitul anului 2018, comuna Bobâlna va beneficia de o rețea nouă de distribuție a apei potabile.

Astfel, în baza contractului de lucrări numărul patru din cadrul „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din județele Cluj și Sălaj, în perioada 2014-2020”, în satele Bobâlna, Oșorhel și Vâlcelele din comuna Bobâlna vor fi realizate lucrări cu o valoare estimată de 2,146.366 euro.

Principalele lucrări care vor fi realizate în toate cele trei localitățile din comuna clujeană se referă la cca. 24 de km de noi rețele de apă potabilă și racorduri de distribuție. Totodată, în localitățile Bobâlna și Oșorhel vor fi realizate două noi stații de pompare a apei potabile, iar satele Bobâlna și Vâlcelele vor beneficia de două noi stații de clorinare. De altfel, la nivelul localității clujene Vâlcelele urmează să fie edificat și un nou rezervor de înmagazinare.

Referitor la contractul de lucrări numărul patru, menționăm faptul că acesta este cel mai avansat contract care se derulează pe teritoriul județului Cluj pentru care Consiliul Județean Cluj a emis deja Autorizația de construire. Totodată, documentația de atribuire a acestui contract a fost recent trimisă Agenției Naționale pentru Achiziții Publice în vederea încărcării în sistemul electronic de licitații SICAP.

coral