Grupul „Corindătorii Clujului” al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, instituție de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, va participa vineri, 13 decembrie 2019, de la ora 19.00, în Sala de spectacole a Studioului de Radio Cluj, la Concertul anual de colinde „La toată casă-i lumină”.

Grupul de interpreți clujeni este format din angajați și colaboratori ai instituției: Mariana Morcan, Maria Marcu, Marinela Zegrean Istici, Crina Varga-Haiduc, Mihaela Grindean, Alexandru Potra, Florin Bota, Adrian Socaciu, Cătălin Nistor, Raul Oltean și Grigore Sâmboan.

Alături de alți invitați, cântăreții clujeni vor aduce în atenția spectatorilor și ascultătorilor colindele tradiționale, așa cum se cântau mai demult în satele românești. În cadrul evenimentului va avea loc și lansarea albumului de Colinde al Clubului Vedetelor – Muguri de Folclor, grup coordonat de profesorul Alexandru Filip și Viorel Dodea.

Ca în fiecare an, gazdele vor fi Daniela Mureșan Chișbora și Alin Pop, redactori la Radio Cluj, iar evenimentul va fi transmis în direct.

coral