News Flash:

Condamnari penale pentru grupul Bor-Pacurariu in dosarul ”Flora”. Instanta i-a gasit vinovati de fals si instigare la fals

30 Decembrie 2017
2111 Vizualizari | 1 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.7142 RON (+0.0061)
USD: 4.1491 RON (+0.0114)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Tribunalul Cluj

Magistratii Judecatoriei Cluj-Napoca au dispus condamnarea celor cinci actionari din gasca Bor-Pacurariu, la amenzi penale si zile de amenda, in dosarul in care au fost trimisi in judecata pentru fals si instigare la fals sub semnatura privata, instanta clujeana anuland, de asemenea, si registrul actionarilor societatii. Hotararea nu este definitiva, ea putand fi atacata cu apel.

Intre tabara Pacurariu-Bor, condusa de sotii Emilia si Nicolae Bor, si ceilalti actionari, au fost mereu dispute, evidentiate prin nenumarate plangeri penale la adresa primilor, unele solutionate, altele ramase fara vreo finalitate pana acum. Despre divergentele dintre cele doua grupuri, cotidianul Buna Ziua Cluj a mai relatat in trecut, astfel incat puteti citi despre acuzatiile aduse grupului Pacurariu-Bor, despre cum un procuror a trecut peste o hotarare a Inaltei Curti sau despre modul in care societatea Flora a fost devalizata de peste 2 milioane de euro.

Solutia instantei:

”In temeiul art. 396 alin. 2 Cod procedura penala coroborat cu art. 61 alin. (1), (2), (4) lit. c) Cod penal condamna pe inculpata PACURARIU ROZALIA, la pedeapsa de 200 de zile -amenda, pentru savarsirea infractiunii de instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma participatiei improprii, prev. de art. 47 Cod penal, rap. la art. 322 Cod penal, cu aplicarea art. 52 alin. 3 Cod penal, cu aplicarea art. 5 Cod penal. In baza art. 61 al. 3 teza a II-a stabileste cuantumul sumei unei zile-amenda la suma de 70 lei si aplica pedeapsa amenzii in cuantum de 14.000 lei. Atrage atentia inculpatei asupra dispozitiilor art. 63 din C.p., privind consecintele neexecutarii cu rea-credinta a pedepsei amenzii, in tot sau in parte, anume inlocuirea zilelor amenda neexecutate cu un numar corespunzator de zile de inchisoare.

Falsii actionari ai Sc Flora Sa au reusit sa ia un credit de 2 milioane de euro de la CEC Bank, cu toate ca nu aveau calitatea necesara

In temeiul art. 396 alin. 2 Cod procedura penala coroborat cu art. 61 alin. (1), (2), (4) lit. c) Cod penal condamna pe inculpata BOR EMILIA, la pedeapsa de 200 de zile -amenda, pentru savarsirea infractiunii de instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma participatiei improprii, prev. de art. 47 Cod penal, rap. la art. 322 Cod penal, cu aplicarea art. 52 alin. 3 Cod penal, cu aplicarea art. 5 Cod penal. In baza art. 61 al. 3 teza a II-a stabileste cuantumul sumei unei zile-amenda la suma de 70 lei si aplica pedeapsa amenzii in cuantum de 14.000 lei. Atrage atentia inculpatului asupra dispozitiilor art. 63 din C.p., privind consecintele neexecutarii cu rea-credinta a pedepsei amenzii, in tot sau in parte, anume inlocuirea zilelor amenda neexecutate cu un numar corespunzator de zile de inchisoare.

In temeiul art. 396 alin. 2 Cod procedura penala coroborat cu art. 61 alin. (1), (2), (4) lit. c) Cod penal condamna pe inculpatul BOR NICOLAE, la pedeapsa de 200 de zile -amenda, pentru savarsirea infractiunii de instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma participatiei improprii, prev. de art. 47 Cod penal, rap. la art. 322 Cod penal, cu aplicarea art. 52 alin. 3 Cod penal, cu aplicarea art. 5 Cod penal In baza art. 61 al. 3 teza a II-a stabileste cuantumul sumei unei zile-amenda la suma de 70 lei si aplica pedeapsa amenzii in cuantum de 14.000 lei. Atrage atentia inculpatului asupra dispozitiilor art. 63 din C.p., privind consecintele neexecutarii cu rea-credinta a pedepsei amenzii, in tot sau in parte, anume inlocuirea zilelor amenda neexecutate cu un numar corespunzator de zile de inchisoare.

In temeiul art. 396 alin. 2 Cod procedura penala coroborat cu art. 61 alin. (1), (2), (4) lit. c) Cod penal condamna pe inculpatul PINTEA NICOLAE, la pedeapsa de 200 de zile -amenda, pentru savarsirea infractiunii de instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma participatiei improprii, prev. de art. 47 Cod penal, rap. la art. 322 Cod penal, cu aplicarea art. 52 alin. 3 Cod penal, cu aplicarea art. 5 Cod penal In baza art. 61 al. 3 teza a II-a stabileste cuantumul sumei unei zile-amenda la suma de 70 lei si aplica pedeapsa amenzii in cuantum de 14.000 lei. Atrage atentia inculpatului asupra dispozitiilor art. 63 din C.p., privind consecintele neexecutarii cu rea-credinta a pedepsei amenzii, in tot sau in parte, anume inlocuirea zilelor amenda neexecutate cu un numar corespunzator de zile de inchisoare.

In temeiul art. 396 alin. 2 Cod procedura penala coroborat cu art. 61 alin. (1), (2), (4) lit. c) Cod penal condamna pe inculpata TOSA ANCA MIRELA,la pedeapsa de 200 de zile -amenda, pentru savarsirea infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata, prev. de art. 322 Cod penal, cu aplicarea art. 5 Cod penal. In baza art. 61 al. 3 teza a II-a stabileste cuantumul sumei unei zile-amenda la suma de 70 lei si aplica pedeapsa amenzii in cuantum de 14.000 lei. Atrage atentia inculpatului asupra dispozitiilor art. 63 din C.p., privind consecintele neexecutarii cu rea-credinta a pedepsei amenzii, in tot sau in parte, anume inlocuirea zilelor amenda neexecutate cu un numar corespunzator de zile de inchisoare.

In temeiul art. 25 al. 3 C.p.p. dispune desfiintarea inscrisului falsificat, constand in copia “Registrului Actionarilor SC Flora SA” (vol X, dos. u.p.)

In temeiul art. 397 C.p.p. ia act ca persoanele vatamate Inoan Maria, Visan Olimpia, Galos Viorica, Ripan Alexandru, Brumar Ioan, Zah Ana si Dunca Gheorghenu s-au constituit parti civile.

In temeiul art. 398 si art. 274 alin. (1), (2) din C.p.p., obliga pe fiecare dintre inculpati la plata sumei de 1000 lei catre stat, cu titlu de cheltuieli judiciare (din care suma de 600 lei – in cursul urmaririi penale, iar suma de 400 lei – in etapa camerei preliminare si a judecatii).

In temeiul art. 398 si art. 276 al. (1) si (4) C.p.p. obliga pe fiecare dintre inculpati sa ii plateasca persoanei vatamate Dunca Gheorghe suma de 1820 lei reprezentand cheltuieli judiciare, constand in onorariu de avocat.”

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Galerie Foto

cec_bank
dosar flora bor emilia bor nicolae pacurariu rozalia condamnari fals
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

costica  | #48411
Selectam moderatori de anunturi. Primiti plata pentru fiecare anunt moderat. Trebuie sa verificati anunturile pe care alte persoane le posteaza, apoi sa le aprobati afisarea in sistem. Nu este necesara experienta. Va invatam noi totul. Cereti detalii la adresa de email pacurarucostica1963@***** com
Adauga comentariu

© 2019 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1135 (s) | 23 queries | Mysql time :0.022425 (s)