Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a participat ieri, 23 octombrie 2019, la Conferința Romanian Business Leaders Cluj 2019 Coopetition.

A transmis, în debutul conferinței, un mesaj despre abordarea „Q-helix”, adoptată de administrația locală din Cluj-Napoca. Această abordare are la bază concepte precum colaborarea și cooperarea între administrație, mediul de afaceri, universități, cetățeni și organizații non-guvernamentale.

Municipalitatea are rolul de a crea un mediu propice pentru dezvoltarea principalelor avantaje competitive ale orașului: resursa umană capabilă și capacitatea de inovare. Această abordare, dublată de un ecosistem local care are capacitatea de a lucra împreună și de a seta obiective comune, este cheia unui oraș care are o strategie de succes și care va putea fi competitiv în ecuația viitorului.

Evenimentul abordează în acest an subiecte sub umbrela conceptului de Coopetition – cooperarea si competitie și aduce împreună antreprenori și reprezentanți ai mediului de afaceri din România. Participanții au ocazia să asiste la dezbateri pe teme de actualitate, precum inteligența artificială și reinventarea organizațiilor, dar și despre branduri românești care au reputație internațională.

coral