News Flash:

Conferință de presă privind anunțarea rezultatelor concursului internațional de soluții pentru ”Plan Urbanistic Zonal Sopor Masterplan - Cluj-Napoca 2019”

9 Octombrie 2019
635 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.7729 RON (0.0000)
USD: 4.3160 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Afis 1

În perioada 07 – 09 octombrie 2019 are loc jurizarea proiectelor înscrise la Concursul Internațional de Soluții „Plan Urbanistic Zonal SOPOR Masterplan - Cluj-Napoca 2019”, competiție lansată oficial pe data de 6 iunie 2019. Organizatorul concursului este Ordinul Arhitecților din România prin Filiala Teritorială Transilvania, în parteneriat cu Ordinului Arhitecților din România (OAR), la solicitarea Primăriei Cluj-Napoca.

Joi, 10 octombrie 2019, începând cu ora 11:30, Centrul de Cultură Urbană - Casino, Cluj-Napoca (Parcul Central "Simion Barnuțiu") va găzdui conferința de presă pentru anunțarea câștigătorilor.

Concursul de soluții are ca scop selectarea celei mai bune soluții în vederea “Elaborării unui MASTERPLAN / Plan Urbanistic Zonal în cartierul Coloniile Sopor din Municipiul Cluj-Napoca”.

Prin concurs se dorește identificarea unui nou mod de urbanizare sustenabil, orientat spre generațiile viitoare și spre bună conviețuire. Obiectivul este creșterea calității vieții oamenilor în mediul urban prin soluții integratoare și inovatoare.

Participanții au fost invitați prin acest concurs să prezinte nu numai o viziune spațială de dezvoltare a zonei, ci și o strategie, astfel încât noua dezvoltare să devină un mediu locuibil structurat, ”etapizabil”, sustenabil, oferind de asemenea și suficientă flexibilitate dezvoltatorilor privați care doresc să construiască.

Concursul de soluții este organizat ca o procedură independentă conform art. 105 lit. a) din  Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice, urmând ca ulterior, în baza prevederilor art. Art. 104 alin. (7) din aceeași lege, contractul de servicii de proiectare să fie atribuit concurentului câștigător al concursului, în urma unei proceduri de negociere fără publicarea prealabilă a unui anunț de participare.

Concursul este organizat în conformitate cu Regulamentul de concursuri al Uniunii Internaționale a Arhitecților – UIA - și prevederile Recomandărilor Internaționale pentru Concursuri de arhitectură și urbanism, cu respectarea prevederilor legislației în vigoare.

Concursul de soluții este public, într-o singură fază, deschis pentru România, țările Uniunii Europene și Spațiului Economic European și Confederația Elvețiană.

JURIUL CONCURSULUI

Membri titulari:
ing. urb. Pablo de Otaola Ubieta
arh. Borislav Ignatov 
conf. univ. dr. urb. Bogdan Suditu
urb. Paola Rizzi 
peisag. urb. Nicolas Triboi
arh. șef, verif. Ligia Subțirică
arh. șef urb. Claudiu Salanță
arh. șef Daniel Pop
arh. OART Daniela Maier

Membri supleanți:
arh. urb. Dracea Răzvan
arh. urb. Anca Virginaș

EXPERȚI COOPTAȚI
arh. urb. Sorin Gabrea
lect. dr. arh. urb. Anca Ginavar
lect. dr. arh. urb. Toader Popescu

PREMIILE ACORDATE
Premiul I: contractul de proiectare cu valoare estimată la nivelul sumei de  de 2.800.000 lei (RON) fără TVA
Premiul II:  120.000 lei (RON)
Premiul III: 70.000 (RON)
Sumele reprezentând premiile II și III includ TVA.

Mai multe detalii pot fi găsite pe pagina oficială a concursului: https://www.oar.archi/ro/concursuri/masterplan-sopor

și în engleză pe: https://www.oar.archi/en/concursuri/sopor-masterplan

De asemenea, vă invităm să urmăriți, în continuare, pentru anunțuri și știri privind concursul, pagina oficială de Facebook a Filialei Transilvania a Ordinului Arhitecților din România: https://www.facebook.com/oartransilvania/

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Galerie Foto

Concurs_Sopor_Afis_A3_Conferinta
rezultate concurs international plan urbanistic sopor
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1314 (s) | 34 queries | Mysql time :0.046162 (s)