News Flash:

Consecintele consumului de produse modificate genetic

12 Februarie 2013
773 Vizualizari | 0 Comentarii
Din ce in ce mai multe stiri apar si ne fac atenti la consumul de produse modificate genetic si consecintele pe care ele le pot avea asupra organismului uman. Sunt cercetatori care leaga consumul de produse modficate genetic de aparitia unor forme de cancer, impotenta, afectiuni ale rinichilor, ficatului, pancreasului si nu numai.

"Medicii se confrunta tot mai des cu sindroame alergice noi din cauza cresterii toxicitatii alimentelor. Genele nou-inserate pot produce proteine la care unii oameni au alergii. Cele mai frecvente alergii sunt fata de lapte, oua, peste, soia, cereale.", noteaza timpul.md.

Problema majora cu care ne confruntam foarte des este ca nu avem la dispozitie resursele necesare pentru a distinge intre un produs bio si unul modificat genetic. Stim faptul ca un produs BIO trebuie sa aiba un cod de 5 cifre si prima sa fie 9.

Mai stim si faptul ca un produs crescut in conditii normale, dar nu bio si nici modificat genetic trebuie sa aiba pe eticheta 4 cifre. In acelasi timp, un produs modificat genetic trebuie sa aiba pe eticheta un cod de 5 cifre si prima sa fie 8.

Ce este si mai dramatic este faptul ca numeroase organisme modificate genetic au efecte pe care noi nu le cunoastem in totalitate. Unele teorii spun faptul ca acest consum de organisme modificate genetic pot da rezistenta la antibiotice.

"Producatorii de organisme modificate genetic folosesc uneori gene care cresc rezistenta la anumite antibiotice. Exista specialisti care cred ca aceasta rezistenta poate fi transmisa bacteriilor din tubul digestiv al omului. Prin urmare, un alt risc posibil pentru sanatate ar fi cresterea rezistentei la antibiotice. Producatorii sustin insa ca transferul acestor gene din alimente in bacteriile din intestine este foarte putin probabil.". noteaza Adevarul.

"Ceea ce se poate spune cu certitudine in prezent este ca trebuie sa treaca mai multi ani pentru a putea vedea efectele consumului de organisme modificate genetic asupra sanatatii umane", mai noteaza sursa citata.

Per total, descoperim o serie de informatii care ne determina sa cercetam subiectul cu mai multa atentie ca niciodata. Ne inarmam cu singurele unelte care ne stau la dispozitie - informatiile referitoare la codurile existente pe etichete - si declaram razboi consumului de organisme modificate genetic.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

toxicitatii alimentelor alergii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0781 (s) | 32 queries | Mysql time :0.015085 (s)