Consiliul Județean Cluj a demarat pe drumul județean 103G, pe sectorul dintre localitatea Moldovenești și limita cu județul Alba, lucrări de întreținere ce se vor finaliza cu așternerea de covor asfaltic. Este vizat sectorul în lungime de 12,4 kilometri cuprins între pozițiile 13+200 și 25+600.

Lucrările constau în plombări cu îmbrăcăminte asfaltică cu cilindrare, reprofilarea drumului cu adaos de piatră spartă cu cilindrare, așternerea de strat de balast stabilizat, acestea urmând să se finalizeze cu așternerea de covor asfaltic. De asemenea, vor mai fi executate lucrări la acostamente, curățarea de șanțuri, rigole și podețe, precum și tăierea lăstărișului din vecinătatea căii de rulare.

În această fază se execută lucrări de reprofilare a drumului și alte lucrări pregătitoare în vederea așternerii stratului de balast stabilizat, ca etapă premergătoare asfaltării.

Întreținerea drumului județean DJ 103G Moldovenești – limită cu județul Alba este deosebit de importantă întrucât acesta realizează o legătură rapidă cu drumul național DN 75 și, mai departe, către municipiul Turda, dar și pentru că asigură un acces direct către județul Alba.

coral