Lucrările de reabilitare și modernizare derulate de Consiliul Judeţean Cluj pe drumul judeţean 161C Iclod – Aluniş – Corneni au intrat în faza de așternere a asfaltului și avansează rapid.

Este vizat, astfel, sectorul de drum Iclod – Aluniş, în lungime de 10,3 kilometri, de la kilometrul 0+000 până la kilometrul 10+300. În prealabil, a avut loc decolmatarea și betonarea coronamentelor la podețele cu diametrul de 800 mm, montarea podețelor cu diametrul de 1000 mm, executarea de șanțuri de pământ și așternerea stratului de piatră. Urmează ca, după așternerea primului strat de asfalt, să se execute lucrările de așternere a celui de-al doilea strat de asfalt, respectiv stratul de uzură.

Având drept scop reabilitarea în profunzime a căii de rulare, începând de la fundaţie și până la aşternerea celor două straturi de asfalt, investiția presupune și realizarea de acostamente, marcaje şi semnalizare rutieră.

În cadrul aceluiași proiect de investiții, sectorul de drum Aluniş – Corneni în lungime de 2,7 kilometri, de la kilometrul 10+300 până la kilometrul 13+000, a fost asfaltat integral în cursul anului trecut.

Reabilitarea și modernizarea acestui drum judeţean va asigura locuitorilor din zonă un acces rapid şi în condiţii de siguranţă la drumul naţional DN 1C, prin localitatea Iclod, şi, mai departe, pe direcţiile Cluj-Napoca şi Gherla – Dej.

coral