News Flash:

Consuma cartofi dulci. Uite de ce boli te pot feri

6 Ianuarie 2014
1332 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.7612 RON (0.0000)
USD: 4.2560 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
In ultimul timp vedem tot mai des in super si hipermarketuri cartofi dulci. Cartofii dulci reprezinta o alegere mult mai sanatoasa decat cartofii galbeni sau rosii traditionali cu care ne-am obisnuit. Va prezentam cateva motive intemeiate pentru a-i consuma cu incredere:

1 . Dupa cum sugereaza si numele , cartofii dulci sunt dulci, dar ei nu vor cauza cresterea nivelului de zahar in sange. Zaharurile naturale sunt eliberate lent in sange , astfel energia este eliberata treptat si echilibrat in organism.

2. Cartofii dulci sunt , de asemenea, o sursa buna de fibre , care ajuta la reglarea zaharului din sange.

3 . Cartofii dulci au mai putine calorii per portie decat cartofii normali, adica aproximativ 86 de calorii pe 100 grame de piure comparativ cu 118 de calorii pentru cartofi.

4 . Cartofii dulci au mai multe proteine decat cartofii pe care ii consumam in mod normal. Mai important, Jurnalul Mondial de Gastroenterologie a raportat ca acestia contin o proteina care inhiba cancerul de colon si cancerul rectal .

5 . Nivelurile ridicate de vitamina B6 din cartofi dulci ajuta la reducerea homocisteinei chimice din corpul nostru . Homocisteina a fost legata de boli degenerative , inclusiv atacuri de cord .

6 . Cartofii dulci sunt o sursa buna de vitamina C. Vitamina C este , de asemenea, esentiala pentru fortificarea oaselor si dintilor, este indicata pentru digestie si formarea celulelor sanguine. Vitamina C, de asemenea, contribuie la vindecarea ranilor si produce colagen pentru a mentine pielea tanara. Vitamina C imbunatateste chiar capacitatea noastra de a face fata stresului si de a ne proteja organismul impotriva toxinelor, care sunt legate de cancer.

7 . Acesti tuberculi nutritivi contin vitamina D (care este de fapt un hormon ), pentru a sprijini sistemul imunitar si starea generala de sanatate . Aceasta vitamina este in primul rand in corpurile noastre atunci cand suntem expusi la lumina soarelui si contribuie la sanatatea oaselor, inimii, nervilor, piele, dinti si a glandei tiroide .

8 . Continutul de fier din cartofi dulci ajuta cu un nivel de energie ridicat, ajuta la productia de celule  rosii si albe, rezistenta la stres , functionarea sistemului imunitar, si metabolizarea proteinelor , printre alte lucruri.

9 . Cartofii dulci sunt o sursa buna de magneziu. Magneziul este considerat mineralul anti-stres si este foarte important pentru artere  sanatoase , sange , oase , inima , muschi , si functia nervoasa .

10 . Potasiul este un electrolit important care ajuta la reglarea batailor inimii si semnalele nervoase . Ca si alti electroliti , potasiul indeplineste mai multe functii esentiale , dintre care unele includ relaxarea contractiilor musculare, reducerea inflamarilor si protejarea si controlul activitatii rinichilor. Cartofii dulci sunt o sursa excelenta de potasiu .

11 .Cartofii dulci contin beta carotenul care este precursorul vitaminei A din corpul dumneavoastra . Vitamina A este o vitamina solubila in grasimi, care sprijina sanatatea ochilor si a pielii. Beta carotenul a fost studiat pentru capacitatea sa de a proteja organismul impotriva diferitelor tipuri de cancer .

12 . Recent, cercetatorii au descoperit un grup legate de substante nutritive din cartof dulce denumite batatosides care s-au dovedit a avea proprietati antibacteriene si antifungice .
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

cartofii dulci fibre vitamina b6 homocisteina vitamina c vitamina d
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1140 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021718 (s)