News Flash:

Continua disputa intre avocati si judecatori. Veteranele Gidro Stanca si Kapcza MIkolt au invocat din nou lipsa de respect a tinerelor magistrate

23 Februarie 2015
1763 Vizualizari | 2 Comentarii
Mircea Pop
Cateva zeci de avocati si magistrati de la Judecatoria Cluj au participat miercuri, in sala de sedinte de la Curtea de Apel, la o intalnire de mediere, menita sa aplaneze conflictele latente dintre cele doua bresle, avocati si judecatori.

Desi in convocatorul intalnirii s-a solicitat evitarea unor cazuri particulare, fostul decan Ioana Gidro Stanca a invocat lipsa de respect a tinerelor judecatoare, comparand cu situatia din alte vremuri, cand meseriile erau respectate de ambele parti.

Interventia Ioanei Gidro Stanca a fost taxata de alta avocata, care a contrazis-o pe fostul decan.

Intalnirile dintre avocati si judecatori au devenit mai frecvente, dupa incidentul dintre avocata Kapcza Mikolt si judecatoarea Daradics, cand aparatorul unei parti a fost evacuat din sala de judecata.

Potrivit avocatilor tineri, judecatorul a gresit doar in proportie de maximum 10 procente, vina principala revenindu-i avocatei pensionare, care este cunoscuta pentru agresiunea verbala fata de adversari imagistratii tineri.

Vezi mai jos mesajul adresat avocatilor clujeni de decanul baroului Cluj, Mircea Pop

Stimate colege si stimati colegi,

Va comunicam ca impreuna cu domnul judecator Lucian Marian, Presedintele Judecatoriei Cluj-Napoca, am reusit stabilirea unei intalniri profesionale intre membrii corpului judecatorilor de la Judecatoria Cluj-Napoca - Sectia civila si cei ai corpului avocatilor membri ai Baroului Cluj.

Intalnirea se va desfasura miercuri, 18 februarie 2015, de la ora 14,00 , la sala de biblioteca a Curtii de Apel, la etajul II al Palatului de justitie .

Intalnirea va avea ca agenda urmatoarele puncte:

- aspecte privind modalitatea de indeplinire a procedurii de regularizare

- comunicarea procedurala a actelor

- aspecte privind ordinea strigarii cauzelor in sedinta publica, atunci cand in cauze se prezinta si avocati

- comportamentul colegial reciproc in sala de judecata.

De asemenea, vor putea fi aduse in discutie si aspecte privind comportamentul avocatilor in salile de judecata.

Toate aceste teme vor avea un caracter general si de principiu, nefiind de dorit abordarea unor situatii particulare si individualizate cu referire la  cazuri concrete ale unor dosare aflate pe rolul instantelor.

Daca apreciati ca abordarea acestor teme in cadrul profesional sus descris poate prezenta un interes pentru dumneavoastra,  va invit sa participati la acest demers, inteles ca fiind unul facut in scopul unei mai bune comunicari profesionale, benefice atat derularii actului de justitie, cat si relatiilor umane si profesionale dintre judecatori si avocati.

Participarea nu necesita inscrierea sau inregistrarea prealabila.

Cu respect,

Avocat Mircea Pop 

Decan al Baroului Cluj


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

avocati judecatoria cluj judecatori respect avocata
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1689 (s) | 34 queries | Mysql time :0.060722 (s)