Elevii din casele şi unităţile de tip familial din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj vor participa miercuri, 6 martie 2019, începând cu ora 12.00, la sediul Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării (str. Traian Moşoiu, nr. 71), la evenimentul „Boboc pentru o zi”, ediția a II-a.

Interacţiunea cu profesorii şi studenţii FSPAC, vizitarea studiourilor de radio şi tv din cadrul Facultăţii, participarea la cursuri şi masa de prânz împreună cu studenţii, sunt activităţile propuse pentru tinerii invitaţi.

„Boboc pentru o zi”, eveniment aflat la a II-a ediție, se înscrie într-o serie de activităţi comune ale FSPAC şi DGASPC Cluj prin care cele două instituţii îşi propun să realizeze un proiect pilot de dezvoltarea a unor programe de informare, conștientizare și mobilizare a
societății în vederea prevenirii și combaterii abandonului școlar în rândul tinerilor din sistemul de protecție specială.

Propunerea de colaborarea a venit din partea Serviciului Management de Caz Protecţie Specială Copii în Servicii de Tip Rezidenţial din cadrul DGASPC Cluj, iar noi am răspuns pozitiv şi ne-am arătat disponibilitatea totală de a ne implica într-un astfel de proiect”, declară lect. dr. Corina Rotar, responsabil proiect din partea FSPAC.

Tinerii din sistemul de protecţie specială sunt, de multe ori, vulnerabili în faţa provocărilor vieţii, iar implicarea mediului academic în construirea unui viitor educaţional poate reprezenta o parte importantă a integrării socio-profesionale a acestor tineri.

coral