Copii romani erau mutilati de traficantiii din Tandarei, inainte de a fi trimisi la cersit in Marea Britanie, pentru a provoca mila si a castiga mai multi bani, scrie presa britanica.

Copii cu dizabilitati reprezentau tintele predilecte ale traficantilor, iar cei sanatosi erau si ei mutilati, pentru a avea mai mult succes la cersit, scrie publicatia britanica Daily Mail, vineri, comparand intreaga poveste cu o adaptare moderna a romanului Oliver Twist.

"Traficantii le spuneau copiilor ca familiile lor vor fi in pericol, daca incearca sa fuga, iar parintilor le spuneau ca le vor rani copii, daca anunta autoritatilor", potrivit unui purator de cuvant al politiei, citat de publicatia britanica.

Perchezitii in casele unor rromi ce trimiteau copii la cersit

Scotland Yard cauta acum 168 de copii romani disparuti despre care se crede ca traiesc in Marea Britanie.

Razie la palatele tiganesti din Tandarei

Politistii romani si britanici au descins in forta, joi dimineata, la palatele tiganesti din Tandarei, Ialomita, in cautarea membrilor unei retele de traficanti de copii.

Oamenii legii au arestat 17 persoane suspectate de trafic de copii, membri ai unei retele care a trimis 168 de minori cu varste cuprinse intre 7 si 15 ani la cersit sau la furat in Marea Britanie.

Gruparea de rromi din Tandarei fura sau cumpara copii ai familiilor sarace din Ialomita, pe care ii trimiteau apoi in Marea Britanie, unde erau pusi sa cerseasca, sa fure, sau erau inscrisi pentru ajutor social.

Cei 300 de politisti si jandarmi romani, insotiti de 26 de politisti britanici si doi analisti Europol, au descins in 38 de vile din Tandarei, unde au gasit aur si bani in valoare de cateva sute de mii de euro, masini de lux si bijuterii.

De asemenea, oamenii legii au mai descoperit si cateva sute de pasapoarte britanice false si acte prin care parintii isi lasau copii in grija traficantilor.

Mai mult, politistii au descoperit in locuintele rromilor si pistoale-mitraliera AK-47, pusti de vanatoare, pistoale, cutite si munitie.

Tribunalul Bucuresti a emis vineri mandare de arestare preventiva de 29 de zile pentru cele 17 persoane din tandarei, Ialomita, ridicate de Politiei joi dimineata, implicate in trafic de copii.

Procurorii DIICOT au inceput urmarirea penala pe numele a 27 de persoane implicate in cazul de trafic de minori in care, tot joi dimineata, au fost facute 34 de perchezitii in Tandarei, potrivit reprezentantilor Directiei. Cei 27 sunt cercetati si pentru spalare de bani si constituirea unui grup infractional organizat. coral