News Flash:

Cresc taxele! Guvernul Romaniei a dublat impozitele pentru aceasta categorie de romani

24 Ianuarie 2018
1856 Vizualizari | 0 Comentarii

Veste proasta pentru romanii fara venituri. In acest an se modifica contributiile la sanatate. De anul acesta, cei care nu au salarii, pensii si niciun ajutor de la stat trebuie sa achite contributii la sanatate cu 140 % mai mari fata de cele din 2017. Asta daca vor sa fie asigurati.

Situatia este si mai dificila pentru cei care au probleme de sanatate. Acestia trebuie sa treaca mai intai pe la Fisc, daca vor sa beneficieze de tratamente si analize in spitalele de stat.

Drumuri repetate la Fisc si mult timp pierdut la cozi – asta inseamna plata lunara a contributiei la sanatate pentru cei care nu au venituri, dar vor sa fie asigurati in sistemul public de sanatate.
Cresc contributiile la sanatate pentru persoanele fara venituri

De anul acesta, vor plati mai mult cu 140% ca anul trecut. Este si cazul acestei femei care, desi a ramas fara loc de munca, incearca sa fie la zi cu toate darile la stat.

„Ca persoana fara venituri, achit contributia lunara. Iar acum, de la 1 ianuarie, conform noului Cod Fiscal, s-a modificat de la 80 de lei la 190 de lei lunar. Eu in continuare sunt sub tratament, am o perioada in care trebuie sa-mi depun si pentru analize contravaloarea serviciilor catre CNAS.”, a declarat Mariana Oprea, care nu are venituri.

Cheltuiala totala pe an va fi acum de 2.280 de lei, in timp ce anul trecut era de 960 lei. Serviciile insa au ramas la fel.

Cei fara venituri pot sa opteze sa nu plateasca aceasta contributie, dar atunci cand vor ajunge prima oara la spital si vor avea nevoie de asigurare vor plati pe loc pentru 7 luni in avans.

„Daca ei considera ca nu vor avea nevoie de serviciile medicale, pot opta pentru plata acestor servicii medicale atunci cand au nevoie si pot plati o singura data suma de 1.330 lei.″, a explicat Andreea Gheorghe, specialist fiscal.

In plus, ar trebui sa va alegeti bine ziua din luna cand decideti sa platiti contributia. Daca veniti la Fisc sa achitati contributia pe data de 25, de exemplu, atunci veti fi asigurati doar pentru o perioada de 5-6 zile si nu pentru 30 de zile, asa cum s-ar crede.
Ce trebuie sa faceti daca va aflati in aceasta situatie?

Primul drum este la Fisc, unde depuneti formularul 604 si achitati contributia de sanatate de 190 de lei pe luna. Apoi, cu dovada de plata de la Fisc, copia buletinului si o declaratie ca nu realizati venituri mergeti la Casa de Asigurari de Sanatate, ca sa intrati in evidente. Abia dupa aceea veti putea sa accesati serviciile medicale de care aveti nevoie – la policlinica sau spital.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1050 (s) | 22 queries | Mysql time :0.017977 (s)