Costel Jurca, alias Dragos Mostenescu, a fost unul dintre cele mai carismatice persoanje din „La bloc”.  Desi a sperat ca va putea face actorie in Romania, si dupa incheierea filmarilor celui mai cunoscut sitcom, iata ca acesta a fost nevoit sa isi incerce norocul peste hotare.

Astfel ca, Dragos Mostenescu si-a vandut toate proprietatile si a parasit Romania, impreuna cu sotia si cei trei copii.

„Divertismentul din tara se bazeaza foarte mult pe muzica. Iar in Romania si-au facut aparitia in ultima perioada curente noi, cu tente turco-balcanice care pe mine unul nu ma pasioneaza foarte mult. Iar in partea de comedie, lucrurile sunt foarte subtiri, iar cele de la televizor sunt si mai subtiri decat cele de pe scena care cat de cat mai exista.

Tineretul isi da silinta si face piese dupa piese, dar dupa ce platesti actorii constati ca nu sunt foarte rentabile. Am facut si asta, iar tu, ca producator, ramai cu mai nimic, din cauza ca nivelul de trai este asa cum este si nu poti pune un bilet in vanzare la un pret ridicat.

Astfel, incasarile sunt la limita cheltuielilor si evident ca nu e rentabil. Si ca sa facem o paranteza, oferta de acest gen de la televizor nu mai este foarte bogata deoarece lumea merge pe scandal, politica si alte lucruri de acest gen, iar ce avem acum este un divertisment bazat pe defectele primare ale omului. Iar acest fapt nu e nimic nou, noi ca natiune, practicam acest lucru de foarte mult timp. Umorul s-a calat pe prost, pe betiv, pe idiot, schiop, pe orb si pe chestiunea ca scoatem umorul din handicap, ceea ce in oricare loc din lume nu e permis si nu e OK. De asemenea facem haz pe statutul de prost platit al romanului, ceea ce iarasi nu OK”, a spus actorul potrivit  ziarulromanesc.net.

In ceea ce priveste perspectivele profesionale in Londra, Dragos Mostenescu este optimist. Actorul sustine spectacole de comedie la Leicester Square Theatre.

„Momentan am gasit o piata de comedie foarte bine definita, sunt undeva la 150-200 de cluburi de comedie numai in Londra, unde am intrat si am facut cate 5-7 minute , iar acum am ajuns la 10-15 minute, deoarece minutele ti se dau pe parcurs. Sunt o figura cunoscuta in tara, dar aici, cu tot backgroundul meu, nu ma stie lumea.

Dar am trecut de aceasta etapa si pot spune ca, in trei luni de zile, am luat trei premii (n. red. la stand-up) la trei concursuri de incepatori, ca sa zic asa”, a mai declarat actorul pentru sursa citata.

coral