Toti am lucrat cu rigla atunci cand eram la scoala, poate unii o mai folosesc si acum, insa putini stiu la ce foloseste gaura de la capatul acesteia.

Raspunsul este destul de simplu, iar gaura de la capatul liniei are o utilitate si nu este doar de “decor”. Aceasta se foloseste la desenarea dreptelor intre doua puncte, usurand astfel munca celor care vor sa faca o linie perfecta. Insa nu este singura utilitate. Gaura liniei mai are si rolul de agatatoare, astfel incat sa o gasesti mereu si sa nu o cauti minute in sir.

Rigla, numita si linie, este un instrument folosit in geometrie, desen tehnic si inginerie sau constructii pentru a masura distante (de obicei scurte) si/sau pentru a desena linii drepte. Riglele erau facute din fildes si erau folosite in civilizatia din Valea Indului inca dinainte de anul 1500 i.Hr. Excavatii la Lothal au scos la lumina o astfel de rigla cu o gradatie de mai mica de o saisprezecime de ţol (mai putin de 2 milimetri).

 La o rigla, gradatiile incep de la sfarsit, adesea se gaseste un spatiu liber intre capatul riglei si prima gradatie. Riglele au fost facute din lemn intr-o larga varietate de marimi. Metalul este folosit pentru rigle mai durabile, uneori colturi metalice sunt folosite pentru o durabiliate mai mare atunci cand rigla e folosita mai mult pentru trasarea liniilor drepte decat pentru masurarea distantelor.

coral