Intr-o societate a serviciilor hiperactiva si preponderent tehnologica, in care atat banii, cat si timpul, reprezinta resurse pretioase, piata avocaturii din Romania se afla in postura de a se reinventa in jurul unui nou concept de desfasurare a activitatii specifice. Este vorba despre paradigma juridica New Law. Astfel, ajungem sa ne intrebam cum actioneaza, spre exemplu, un avocat de Drept Comercial in acest context revolutionar?

In primul rand, ce presupune mai exact conceptul New Law?

New Law graviteaza, fireste, in jurul nevoilor actuale ale omului modern. Drept urmare, respectivul concept se bazeaza pe o relatie intre avocat, atat din sfera Dreptului Comercial cat si din alte sfere ale dreptului, si client, care sa se desfasoare intr-un mod cat mai rapid si eficient. Beneficiarii serviciilor juridice oferite de un astfel de avocat vor achita un onorariu echitabil, dar care sa fie avantajos in primul rand pentru ei. Astfel, clientul  este pus pe primul loc, nevoia reala a acestuia fiind centrul de interes asupra caruia filosofia New Law isi indreapta atentia.

Spre exemplu, un avocat de Drept Comercial care actioneaza in contextul New Law nu-si va taxa clientul pe ora, ci ii va propune o suma fixa fie pe proiecte individuale, fie de tipul unui abonament flexibil ce poate acoperi mai multe tipuri de servicii, in functie de necesitatile care pot interveni pe parcurs. In ceea ce priveste rapiditatea noilor servicii juridice, acestea vor fi mediate tehnologic pentru eficientizarea pasilor de solutionare a solicitarilor clientului. De pilda, timpul de redactare a unui contract comercial scade considerabil datorita canalelor moderne de comunicare intre avocatul de Drept Comercial si client, dar si mijloacelor tehnologice de redactare a unui contract. In plus, un astfel de document poate fi acum semnat electronic, ceea ce inseamna un avantaj important pentru orice tip de business

Asadar, cum te va ajuta un avocat de Drept Comercial cu o abordare moderna?

 Indiferent ca reprezinti o societate de mici dimensiuni sau o corporatie, oricand poti avea nevoie de un avocat de Drept Comercial pentru a solutiona diverse conflicte intervenite in relatia cu institutii ale statului sau parteneri de afaceri. Legislatia fiscala sau Codul Muncii pot fi, pentru cei mai multi dintre noi, foarte greu, daca nu chiar imposibil de interpretat. In concluzie, apelarea la serviciile unei case de avocatura cu personal specializat si angrenat in realitatea actuala, precum AndrewID, este solutia ideala in astfel de cazuri.

Apeland la un avocat de Drept Comercial din cadrul acestei case de avocatura, pionera in aplicarea conceptului de New Law in Romania, vei beneficia nu numai de clasica aparare a intereselor tale de business si analiza problemelor juridice cu care te confrunti, ci si de evaluarea factorilor de risc. Orice avocat cu o abordare moderna va lua in calcul intregul context juridic, privind situatia in perspectiva si cu precautie, fara a se arunca cu capul inainte doar pentru a-ti lua banii si a-ti provoca, eventual, probleme suplimentare.

In felul acesta, un avocat de Drept Comercial care actioneaza in contextul New Law va incerca inainte de toate sa medieze orice conflict si sa incerce sa il solutioneze fara a ajunge in fata instantei de judecata. Daca partile se inteleg, atunci clientul nu va risca sa aiba de suferit in niciun fel, asa cum se intampla inevitabil de cele mai multe ori in urma unui proces. In plus, un specialist in Drept Comercial va superviza redactarea si negocierea contractelor comerciale, ajutand clientul sa ia cele mai bune decizii in evaluarea riscurilor implicate si dezvoltarea afacerii.

Asadar, putem spune ca un avocat de Drept Comercial care actioneaza in contextul New Law o va face cu responsabilitate maxima, abordand problema clientului in toata complexitatea ei, nu doar punctual. Iar grabirea solutionarii nu va fi doar o metoda de ,,a scapa” de client cat mai repede si a-l suprataxa, ci un real avantaj pentru lipsa timpului cu care majoritatea oamenilor de afaceri se confrunta, fara afectarea bugetului.

 

  coral