News Flash:

Cum era viata de elev in "epoca de aur". Expozitia se deschide vineri

30 Octombrie 2013
1478 Vizualizari | 0 Comentarii
In perioada 1 noiembrie 2013 - 31 ianuarie 2014, Muzeul National de Istorie a Transilvaniei din Cluj-Napoca va invita sa vizitati expozitia temporara ELEV IN EPOCA DE AUR, care este organizata la sediul Bibliotecii Judetene Octavian Goga, Calea Dorobantilor, nr. 104.

Sintagma „Epoca de aur” a fost folosita de culturnicii dictaturii ceausiste pentru a-l flata pe un lider megaloman, care se credea mai presus de orice comparatie. A fost o dureroasa ironie pentru o lunga perioada de timp, plina de privatiuni si de indoctrinare sistematica pe coordonatele unei gandiri reductioniste de sorginte nord-coreeana. National-comunismul din ultima perioada a lui Nicolae Ceausescu a incercat sa concilieze ambitiile de „patriot” ale dictatorului cu veleitatile sale de doctrinar marxist si de conducator cu vizibilitate planetara. In acest esafodaj menit sa edifice „omul nou”, himera a tuturor regimurilor totalitare, scolii i-a revenit un rol fundamental in implementarea „educatiei comuniste” si in promovarea „societatii socialiste multilateral dezvoltate”.

Expozitia incearca sa recreeze atmosfera unei institutii greu incercata in anii dictaturii ceausiste, dar si sa sugereze o atmosfera de indoctrinare cotidiana a tanarului aflat pe bancile scolii si care a reusit sa devina intelectualul de astazi fara a fi suferit, aparent, mari traume sau fara a-si fi pierdut umanitatea si bucuria de a invata si iubi cartea.

Expozitia este deschisa si poate fi vizitata de luni pana vineri intre orele 10 - 20.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

cluj-napoca expozitia
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0946 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020805 (s)