News Flash:

Cum ne poate imbolnavi grav cutitul de bucatarie

28 Ianuarie 2013
1634 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6478 RON (+0.0043)
USD: 3.9793 RON (-0.0072)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Potrivit oamenilor de stiinta de la Universitatea din Georgia, cutitul de bucatarie este, probabil, cel mai periculos obiect din casa, acesta putand transmite virusuri.

Expertii de la Centrul pentru Siguranta Alimentara a universitatii amintite au efectuat mai multe experimente, folosind cutite si razatori noi, infestate cu virusul hepatitei A si norovirus, precum si 6 tipuri de fructe si legume proaspete, noteaza BTV News.

Drept rezultat, mai mult de jumatate dintre cutite si razatori s-au transformat in purtatori ai virusurilor, infestand produsele proaspete. Testele au fost efectuate folosind castraveti, capsuni, rosii, morcovi si pepene galben.

Cercetatorii au descoperit ca nu conteaza ce tip de cutit folosim in bucatarie. Ei au avertizat ca bucataria este unul dintre cele mai murdare locuri din casa.

Pana in prezent, studiile s-au axat mai mult asupra trasmiterii bacteriilor si aproape deloc asupra virusurilor.

Comentand rezultatele experimentului, unul dintre initiatorii studiului, Marilyn Erickson, a spus: "concluziile ar trebui sa dea de gandit, in primul rand, oamenilor cu o imunitate slaba. Pe de alta parte, sa speli cutitul inainte de taierea fiecarui produs in parte nu este prea practic. In orice caz, cutitele si razatorile trebuie spalate bine, pentru a nu ramane pe ele niciun pic de murdarie".
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

norovirus fructe legume proaspete cercetatorii marilyn erickson
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0919 (s) | 32 queries | Mysql time :0.018968 (s)