News Flash:

Cum poti pastra painea cat mai mult timp proaspata - Trucuri utile

4 Noiembrie 2013
1629 Vizualizari | 0 Comentarii
Painea proaspata nu ramane asa mult timp. Indiferent de sortiment, painea isi poate prelungi perioada de viata daca stii cum sa o pastrezi. De asemenea, perioada de timp in care painea se va pastra proaspata depinde si de o serie de factori, printre care se numara ingredientele folosite la prepararea ei, temperatura, umiditatea, cutia sau ambalajul utilizate, precum si locul pastrarii.

- Painea calda se lasa sa se raceasca neambalata. In caz contrar, coaja nu va mai fi crocanta, iar mucegaiul va prospera rapid in ea.

- Cornurile, baghetele si alte produse de panificatie de acest gen, daca nu au fost facute pesmeti, nu trebuie pastrate mai mult de doua zile. Mucegaiul, chiar daca nu este vizibil, exista.

- Foarte multi brutari recomanda ca o bucata de paine sau o paine proaspat coapta sa nu fie pastrata in pungi din plastic. Aceasta deoarece plasticul nu permite painii sa "respire", ceea ce face ca umiditatea sa se mentina in interiorul pungii, painea sa se inmoaie si, treptat, sa mucegaiasca.

- De regula painea proaspat coapta se pastreaza cu partea taiata in jos, fara nici un fel de ambalaj. Painea care a fost preparata cu afanatori sau cu o cantitate foarte mica de drojdie se va pastra proaspata timp de mai multe zile daca este depozitata in acelasi mod.

- Franzela obisnuita se poate pastra fara riscuri cel mult trei zile.

- Painea de secara rezista bine fara probleme 3-5 zile.

- Se recomanda ca painea sa fie pastrata intr-un spatiu uscat si lipsit de lumina.

- Pentru ca painea sa-si pastreze coaja crocanta, este bine sa fie tinuta invelita in hartie. Atentie! Nu orice hartie de ambalaj este indicata pentru invelit alimente.

- Este gresita ideea ca painea se poate pastra bine in frigider. Acolo, ea isi pierde calitatile fizice. In schimb, painea proaspata se pastreza perfect in congelator, in punga de plastic. Daca o dezgheti lent, vei avea o paine perfect proaspata. In plus, odata decongelata painea, ca de altfel orice aliment congelat, nu se mai recongeleaza.

- De asemenea, atunci cand pastrezi painea la frigider in punga din plastic, ambalajul de dimensiuni mai mari decat produsul poate stimula aparitia mucegaiului.

Sursa: libertatea.ro

painea calda cornurile baghetele brutari coapta drojdie franzela
Distribuie:  
Incarc...

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0830 (s) | 35 queries | Mysql time :0.017934 (s)

loading...