Cand te gandesti la rusoaice iti vine in minte sexul in natura sau in spatii nonconventionale, industriale sau anexe gospodaresti. Exista si o explicatie pentru aceasta perceptie de "perversiuni" made in Russia.

In perioada sovietica, mai ales in anii 1980, cea mai mare provocare pentru sexul fara oprelisti era lipsa de spatiu locativ si aglomeratia de barbati si femei in locuinte mici si inghesuite. Absenta unor apartamente separate si viata la comun le-a schimbat rusoaicelor obiceiurile sexuale.

Potrivit unui sondaj realizat de sociologul Mark Popovsky in 1984, 87% dintre respondente au reclamat lipsa spatiului personal si nevoia de a "descurca" in aceste conditii. Este usor de imaginat ce solutii de avarie au gasit rusoaicele infierbantate: sexul in natura, aventurile in spatii stramte dar ferite de ochii curiosilor (baia, liftul, anexele gospodaresti) sau sexul pe ascuns si pe tacute cand ceilalti dorm.

Rusoaicele din paturile sarace au ramas fidele si acum traditiei sovietice: incep viata sexuala foarte devreme, o traiesc intens si se epuizeaza uneori chiar si la 30 de ani.

Studiile spun ca peste 50 la suta dintre rusoaice isi incep viata sexuala inainte de 18 ani, in timp ce doar o femeie din cinci considera ca „pastrarea” virginitatii pana la casatorie este o optiune valida.

Potrivit studiului, 69 la suta dintre tinerele intre 15 si 17 ani sunt constiente de faptul ca pot ramane insarcinate inca de la primul contact sexual, in timp ce 41 la suta dintre tinere nu au folosit metode contraceptive la primul contact sexual, dat fiind ca acesta s-a petrecut spontan.

Pe de alta parte, pe baza unei legi nescrise, societatea trece cu vederea atunci cand femeia, fiind necasatorita sau avand barbatul cam "obosit", isi creaza o relatie cu un altul dorit.

Societatea sovietica era toleranta cu femeia care actioneaza "din dragoste", iar uneori chiar si proletarul rus, obosit si ocupat cu productia de stat, se facea ca nu observa – din cauza oboselii, desigur.

coral