O noua zi pe piata valutara, iar ”lupta” continua dintre moneda europeana si moneda nationala se desfasoara pe aceleasi coordonate. Ieri, un euro a fost cotat la 4,77 RON, in vreme ce Banca Nationala a anuntat ca un dolar a fost cotat la 4,33 RON.

Ramane de vazut daca, astazi, moneda nationala va reusi sa se aprecieze, asa cum s-a intamplat in cursul zilei de ieri. Chiar daca aprecierea nu a fost una majora, romanii spera ca raportul euro-leu nu va oferi suprize negative de proportii la inceput de an, orice asalt al euro rasfrangandu-se, inevitabil, asupra bugetului fiecaruia.

Curs BNR Euro

Cursul valutar pentru azi, 28 ianuarie 2020, va fi comunicat de oficialii de la BNR in jurul orei 13:00.

1 euro =
Curs BNR Dolar

Moneda americana a atins pe 1 octombrie 2019 cel mai ridicat nivel din istorie in fata monedei nationale, conform site-ului oficial al BNR – respectiv: 4,3605 lei/dolar.

1 dolar =
Curs BNR Lira sterlina

Joi, 23 ianuarie 2020, lira sterlina a ajuns la 5,65 lei, fata de 5,62 lei, cursul anuntat de BNR in sedinta precedenta si a ajuns la cea mai ridicata valoare din 16 decembrie incoace.

o lira sterlina =
Curs valutar la casele de schimb, 29 ianuarie 2020

Pe piata interbancara, un euro este cotat la 4,77 RON, fata de 4.78 RON, cotatia de ieri, la aceeasi ora. In ceea ce priveste moneda americana, dolarul este cotat, la primele ore ale diminetii, la 4,33 RON, pastrandu-se la aceeasi valoare ca si in ziua precedenta.

Pe de alta parte, o lira sterlina este cotata la 5,64 RON, in timp ce ieri, la aceeasi ora, pe piata interbancara, raportul era de 5,66 RON. Conform informatiilor din imaginea de mai sus, francul elevetian s-a inscris pe un trend descendent, ieri fiind cotat la 4,47 RON. coral