La inițiativa Asociației Părinților Báthory din Cluj-Napoca, în toamna anului 2018 avea loc Báthory IT & Print Days – prima conferință de IT & Print din România care se adresa elevilor de liceu, facilitând interacțiunea directă a tinerilor cu agenții economici și sociali din cele două domenii.

În 2019, asociația de părinți își propune să creeze noi punți de legătură între sectorul educațional și cel profesional, desfășurând pe tot parcursul anului programe de specializare și dezbateri dedicate profesorilor și specialiștilor în domeniu. Ideea acestor programe a venit tocmai în urma observării acestei necesități în cadrul sistemului educațional.

Astfel, în timp ce Báthory IT & Print Days 2019 va avea loc în luna noiembrie, seria de evenimente speciale a început în acest weekend, cu un prim curs organizat sâmbătă, 23 martie 2019, și va continua cu alte training-uri inedite desfășurate în lunile mai și septembrie.

Cursul de introducere în lumea digitală – susținut de Google Atelierul Digital

Seria de cursuri a început sâmbătă, 23 martie, cu o introducere în lumea digitală dedicată tuturor profesorilor de informatică din Cluj. Cursul a fost desfășurat sub îndrumarea Google Atelierul Digital, partener strategic care a susținut încă de la început inițiativa Asociației Părinților Báthory.  

Evenimentul a avut loc la Liceul Teoretic Báthory István din Cluj-Napoca, participarea profesorilor fiind gratuită.

Desfășurat sub forma unui training inovativ, cursul a abordat următoarele subiecte:

  • Ce înseamnă o prezență online;
  • Cum promovăm un website;
  • Promovarea prin motoarele de căutare (SEM, SEO);
  • Tipuri de campanii și optimizarea acestora;
  • Cum folosim Analytics pentru a măsura rezultatele.

Cu zeci și sute de algoritmi în spate, cu produse create sau care urmează a fi create de foști, respectiv actuali elevi de liceu, abordarea acestor subiecte reprezintă o introducere în contextul digital de care suntem înconjurați și care face parte din viața noastră, precum și o explorare a tendințelor viitoare în materie de tehnologie și digital.

Soft skills & noi metode de predare

Al doilea curs special dedicat profesorilor va avea loc sâmbătă, 18 mai 2019, cu accent pe noi metode de predare și soft skills. Profesorii vor avea ocazia să experimenteze educația experiențială cu ajutorul unor metode noi de predare ce pot fi integrate ulterior la orele de la clasă cu elevii, cu scopul de a le oferi acestora motivație, energie și inspirație pentru viitor.

Cursul va fi susținut de Mădălina Hodorog și Călin Crețu, cadre didactice în mediul universitar și traineri cu 7 ani de experiență. Aceștia desfășoară training-uri pentru profesori, studenți și angajatori, în scopul dezvoltării competențelor soft în rândul tinerilor, competențe atât de necesare în câmpul muncii. Detalii pe www.madalinahodorog.ro

Cursuri de hard skills… și o nouă ediție Báthory IT & Print Days

Cel de-al treilea curs se va desfășura în luna septembrie, urmând ca ultimul curs din luna noiembrie să marcheze totodată și desfășurarea celei de-a doua ediții Báthory IT & Print Days (8-9 noiembrie 2019).

Ultimele două cursuri vor fi bazate pe aprofundarea de hard skills în domeniu.

Cum a pornit această inițiativă?

Observând o necesitate la nivelul sistemul educațional, Asociația Părinților Báthory a venit cu o inițiativă inedită, prin organizarea Báthory IT & Print Days.

Evenimentul este dedicat tuturor elevilor de liceu din județul Cluj și nu numai. Toate activitățile, atât pentru elevi, cât și pentru profesori sunt gratuite, scopul fiind interacțiunea elevilor cu profesioniști în domeniu, participarea la workshop-uri speciale, testarea unor jocuri și produse specifice domeniilor de IT & Print.

Deoarece în demersul dezvoltării unei relații dinamice și coerente între mediul educațional și cel ocupațional, liantul principal este reprezentat de profesori, proiectul a devenit un eveniment anual, corelat cu programe de specializare dedicate profesorilor și alte proiecte care să faciliteze crearea unor punți de legătură reale între mediul educațional și cel profesional.

Pentru noutăți și detalii, urmăriți pagina de Facebook Bathory Days.

  coral