News Flash:

Curtea de Apel obliga Ministerul Sanatatii sa-l repuna pe Siserman in functia de sef la IML Cluj

18 Septembrie 2014
1750 Vizualizari | 1 Comentarii
Magistratii Curtii de Apel au obligat marti Ministerul Sanatatii, sa-l repuna in functia de conducere pe medicul legist Costel Siserman, caruia trebuie sa-i plateasca si salariile de conducere aferente unui an intreg.

Siserman a fost demis de Ministerul Sanatatii, dupa scandalul capetelor taiate ale cadavrelor utilizate intr-un seminat internatoinal de chirurgie estetica.

Marius Vartic
, desemnat director interimar a refuzat sa-l repuna pe Siserman in functie, pretinzand ca la cobsursul organizat de Ministerul Sanatatii au fost trase sfori.


Solutia pe scurt: Respinge cererea de completare a probatiunii. Respinge exceptia de nelegalitate a Ordinului Ministerului Sanatatii nr. 402/08.04.2013, formulata de reclamantul S.C.V.(cu dom.), in contradictoriu cu paratii M.S. si M.S. (ambii cu sed.).

Respinge exceptia de nelegalitate a Ordinului Ministerului Sanatatii nr. 403/08.04.2013, formulata de reclamantul S.C.V. in contradictoriu cu paratii M. S., M.S. si V.M. (cu dom.).

Admite exceptia de nelegalitate formulata de reclamantul S.C.V. in contradictoriu cu paratii M.S. si M.S. si constata nelegalitatea Raportului nr. EN 9098/07.10.2013 privind analiza desfasurarii concursului pentru ocuparea posturilor de director la I.M.L. Cluj, I.M.L. Iasi si I.M.L. Targu Mures sub aspectul respectarii procedurilor si conditiilor de concurs, astfel cum acesta a fost aprobat prin rezolutia olografa a Ministrului Sanatatii aplicata pe raport.

Admite in parte actiunea formulata de reclamantul S.C.V. impotriva paratilor M.S. si M.S., si in consecinta: Obliga paratul M.S. sa numeasca reclamantul, prin ordin, in functia de director al Institutului de Medicina Legala Cluj ca urmare a rezultatului obtinut la Concursul/examenul pentru ocuparea posturilor vacante de director la Institutul de Medicina Legala Iasi, I.M.L. Cluj, I.M.L. Targu Mures – Ministerul Sanatatii, organizat in perioada 22 iulie – 2 august 2013 in baza referatului Directiei Generale Resurse Umane si Certificare din cadrul Ministerului Sanatatii nr. E.N. 4929/15.05.2013, aprobat de Ministrul Sanatatii.

Obliga paratul M.S. sa plateasca reclamantului indemnizatia aferenta functiei de conducere, in cuantum de 3392 lei/luna, incepand cu data de 01.09.2013 si pana la numirea reclamantului in functia de director al Institutului de Medicina Legala Cluj prin ordin al Ministrului Sanatatii.
Obliga paratul M.S. sa plateasca reclamantului suma de 5000 lei cu titlu de daune morale. Obliga paratul M.S. sa plateasca reclamantului suma de 400 lei cheltuieli de judecata. Cu recurs in 15 zile de la comunicare, care se depune la Curtea de Apel Cluj. Pronuntata in sedinta publica din 16.09.2014.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

ministerul sanatatii medicul legist costel siserman siserman demis
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2019 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1584 (s) | 34 queries | Mysql time :0.063178 (s)