Proaspătul desemnat candidat pentru alegerile prezidențiale, USR-istul Dan Barna a luat sute de mii de euro de la PSD. Până în vara anului 2016, președintele USR a deținut jumătate din acțiunile unei companii de consultanță. Este vorba despre SC Grupul de Consultanță și Dezvoltare DCG SRL, care a derulat, în perioada guvernelor PSD, contracte cu statul în valoare de aproximativ 400.000 de euro, notează jurnalul.ro. Societatea a fost administrată chiar de soţia sa, Olguţa Dana Totolici.

După retragerea lui Dan Barna, compania a fost controlată de partenerul său de afaceri, Dumitru Dragoș Jaliu, acesta cooptând între timp noi asociați. Printre aceștia se numără și Ana Cristina Pojoga, fiica lui Dan Ioan Pojoga, un om de afaceri din cadrul grupului Interactive Systems & Business Consulting, entitate care activează în zona furnizării sistemelor de informații și securitate pentru Armata Română.

SC Grupul de Consultanță pentru Dezvoltare DCG SRL, companie înfiinţată în februarie 2007, se ocupa cu activități de consultanță juridică, contabilă și în domeniul fiscal.

În ianuarie 2010, compania a primit, din partea Universității de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” Cluj Napoca, un contract în valoare de 40.895 euro, pentru activități de formare profesională. Trei ani mai târziu, Ministerul Administrației și Internelor, condus, la acea dată, de fostul lider USL Radu Stroe, încheia cu compania lui Barna un contract de 220.576 euro pentru elaborarea și tipărirea unui ghid despre gestionarea fondurilor europene. În octombrie 2014, Ministerul Justiției, condus la acea dată de actualul senator PSD Robert Cazanciuc, a încheiat cu aceeași companie un contract în valoare de 78.361 euro, iar, în februarie același an, Consiliul Județean Ialomița, condus de PSD-istul Vasile Ciprian Ciupercă, a atribuit societății lui Dan Barna un contact de 22.632 euro. Firma a mai primit contracte, prin cumpărare directă, cu Prefectura Constanța, cu Asociația Transilvania Nord, cu Asociația Grup de Afacere Locală Făgăraș şi cu Spitalul Municipal de Urgență Timișoara. În total, valoarea acestor contracte încheiate de firma lui Dan Barna cu statul se ridică la 1.734.225 lei cu TVA, adică 392.530 euro, scrie bugetul.ro

Contact
© TS5 Trafic.ro – Clasamente si Statistici site-uri

coral