News Flash:

Dan Sova: Sunt foarte afectat de cererea de arestare

16 Martie 2015
1016 Vizualizari | 2 Comentarii
Dan Sova
Dan Sova a declarat, duminica seara, ca este foarte afectat de cererea formulata de Directia Nationala Anticoruptie privind arestarea sa.

Potrivit senatorului, faptele care il vizeaza in acest dosar nu au legatura cu activitatea sa politica, ci cu activitatea de avocat.

"Nu sunt acuzat de fapte de coruptie, ci de complicitate morala la abuz in serviciu. Am aflat de propunerea de retinere si arestare de la televizor", a precizat Dan Sova la Antena 3.

El a mai spus ca nu se poate apara pentru ca legea nu ii da posibilitatea sa comenteze public acuzatiile Parchetului.

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a cerut, vineri, arestarea senatorului Dan Sova, fiind acuzat de complicitate la abuz in serviciu.

Procurorii spun ca, in perioada 2007-2009, Dan Sova a semnat mai multe contracte si acte aditionale incheiate intre Complexele Energetice Rovinari si Turceni, pe de o parte, si SCA "Sova si Asociatii", pe de alta parte, se arata intr-un comunicat al Directiei remis Ziare.com.

Totodata, se mai arata in comunicat, Dan Sova in calitate de "avocat coordonator", mentiune trecuta expres in toate aceste contracte, a participat la mai multe discutii legate de obiectul respectivelor documente, s-a deplasat la sediul CER si CET si la alte institutii contribuind efectiv la incheierea acestor contracte si acte aditionale.

De asemenea, el a efectuat si activitate de consultanta juridica in temeiul acestor contracte si acte aditionale.

In cursul lunii februarie 2015, au fost efectuate perchezitii si audieri in acest caz.

DNA mai precizeaza ca in 20 februarie 2015 au fost depuse la dosarul cauzei 11 procese verbale, intocmite in perioada 2005-2009, ale Adunarii Generale a Asociatilor Societatii Civile de Avocati "Sova si Asociatii", nestampilate insa semnate indescifrabil de Dan Sova si de alte 2 persoane.

"In legatura cu aceste documente exista suspiciunea rezonabila ca sunt false, in sensul ca sunt antedate, prezinta o stare de fapt inexistenta la datele respective, iar continutul lor este conceput astfel incat sa corespunda interesului actual al suspectului Sova Dan-Coman, pe fondul scandalului mediatic aparut in presa cu privire la contractele de asistenta juridica semnate cu complexele energetice Rovinari si Turceni", se mai arata in comunicat.

Concret, in urma administrarii materialului probator, a rezultat ca, in perioada decembrie 2005 - ianuarie 2009, s-au adoptat aproximativ 20-30 hotarari care au avut alte puncte pe ordinea de zi decat cele consemnate in toate cele 11 procese-verbale.

Sova, acuzat ca a distrus probe incriminatorii

Caracterul fals al celor 11 inscrisuri releva intreprinderea de actiuni de o gravitate deosebita din partea suspectului Sova Dan-Coman, activitate infractionala orientata in mod vadit in scopul obstructionarii anchetei fapt ce pericliteaza grav obiectivele de interes public ale urmaririi penale si implicit ale infaptuirii justitiei penale in general, afirma procurorii.

Potrivit DNA, plasmuirea continuturilor celor 11 procese-verbale de catre Sova constituie o activitate infractionala prin care s-a incercat inducerea si acreditarea ideii ca acesta nu s-a implicat in incheierea celor trei contracte prezentate.

De asemenea, a rezultat faptul ca, in cursul anului 2010, din dispozitia lui Dan Sova s-au distrus toate hardurile calculatoarelor societatii de avocati cu scopul de a compromite toate documentele si corespondenta purtata pe mail intre societatea de avocati si conducerile celor doua complexe energetice.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

coruptie dna dan sova avocat coordonator cer cet
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0883 (s) | 23 queries | Mysql time :0.016074 (s)