Europarlamentarul clujean Daniel Buda arata faptul ca libertatea presei este suprimată în România, în timp ce în Parlamentul European de la Strasbourg, doamna Viorica Dăncilă vorbeşte despre libertate şi egalitate!

Culmea ipocriziei Guvernării PSD-ALDE este dată astăzi de ce se întâmplă la Bucureşti şi la Strasbourg. Postului de televiziune Realitatea TV i s-a suspendat emisia de către CNA timp de 10 minute pentru că şi-a permis luxul de a relata despre evenimentele petrecute la mitingul Diasporei din 10 august, când oameni nevinovaţi au fost bătuţi cu bastoanele de către jandarmi şi au “beneficiat” din plin de gazele lacrimogene ale aceloraşi jandarmi. La fel ca în anii 1950, de tristă amintire, aceşti comunişti, astăzi pesedişti de la CNA, încearcă însă să pună presa sub “obroc”.

Exact în această zi, doamna premier Viorica Dăncilă, în plenul Parlamentului European de la Strasbourg, reclamă libertatea şi egalitatea pentru cetăţenii României în Europa. Dar cum rămâne cu aceleaşi valori în România unde sunt încălcate, iată, chiar în această zi când dezbatem în PE priorităţile preşedinţiei României?

Comisia Europeană va fi sesizată în cursul acestei zile cu privire la încercările sistematice de îngrădire a libertăţii presei din România. Aceasta nu poate rămâne indiferentă la suprimarea acestor valori fundamentale într-o societate democratică. Presa a fost, este şi trebuie să rămână a patra putere în stat şi mai departe “câinele de pază al democraţiei”.

coral