Update: Daniel Buda despre preșidinția Consiliului Uniunii Europene: "Mi-aș dori să avem o președinție de succes, mi-aș dori ca miniștrii pe care îi avem să aibă o prestație bună la nivelul UE. Am însă rezerve serioase că acest lucru se va întâmpla, plecând de la ce fac acești miniștrii în România. Când nu ești în stare să adopți un buget național, pentru că încă nu avem buget pe anul acesta, cum vei fii în stare să gestionezi treburile pentru 28 sau 27 de state?"

Update: Daniel Buda: Degeaba avem medici specialiști de mare valoare când în România se moare în spitale.

Europarlamentarul clujean Daniel Bda, președintele PNL Cluj, a susținut o conferință de presă în cursul zilei de duminică, 13 ianuarie, pe tema construirii Spitalului Regional de urgență Cluj.

Acesta a solicitat comisarului european Corina Creu să-i comunica dacă a existat o cerere scrisă din partea Guvernului României pentru suplimetarea de fonduri pentru construcția acestor spitale.

Potrivit acestuia, în răspunsul primit de la comisarul Corina Crețu, până în acest moment Comisia Europeană nu a primit o cerere de suplimentare pentru construirea celor trei spitale regionale de urgență, inclusiv a celui de la Cluj. 

Daniel Buda îî solicită astfel public premierului Viorica Dăncilă să o demită pe ministrul responsabil, Sorina Pintea.

Potrivit lui Buda, Alin Tișe, președintele CJ Cluj, a solicitat ca forul județean să se poată ocupa, în nume propriu, de construcția Spitalului Regional de Urgență Cluj. "Solicit public ca proiectul să treacă de la Ministerul Sănătății la Consiliul Județean pentru a începe demararea proiectului spitalului județean", arată Daniel Buda.

 

 

coral