Daniel Constantin, prim-vicepresedintele Pro Romania, a demisionat din partid, in urma scandalului legat de votul pentru investirea Guvernului Orban. Surse liberale au precizat pentru Libertatea ca acesta ar putea sa se transfere la PNL, impreuna cu Sorin Cimpeanu, dar i cu alti parlamentari nemultumiti de deciziile lui Victor Ponta.

Guvernul liberal a primit un ajutor nesperat, luni, de la Pro Romania, in ciuda anuntului oficial al liderului partidului, Victor Ponta, care spunea ca parlamentarii sai nu vor da votul pentru Cabinetul Orban.

Sapte voturi au fost asigurate de alesi ai Pro Romania: Daniel Constantin, Sorin Cimpeanu, Damian Florea, Emilia Meirosu, Georgian Pop, Mircea Banias si Liviu Balint.

Alaturi de cele cinci voturi dinspre PSD, Marius Bota, Eugen Gioanca, Elena Haratau, Cristina Burciu si Remus Borza, deputat afiliat PSD si fost membru ALDE, Guvernul Orban a primit votul de investitura in Parlament.

Daniel Constantin, dupa ce a fost dat afara din partid: „Irelevant!”

Pro Romania a anuntat, marti, printr-un comunicat sec, sanctinarea parlamentariilor partidului care au votat pentru investirea Guvernului Orban.

Potrivit partidului, acestia vor fi revocati din functiile de coordonatori judeteni si li se va retrage sprijinul politic pentru toate functiile detinute in Legislativ.

„Am vazut si eu comunicatul, dar e un gest irelevant. In biroul executiv sunt 5 membri, dintre care 2 suntem deja suspendati, eu si Sorin Cimpeanu, ceilalti 3 nu vreau sa ii pun intr-o situatie delicata. Ieri, intr-o discutie cu Victor Ponta i-am spus ca nu vreau sa pun partidul intr-o situatie delicata. Daca el considera ca trebuie sa ne strangem mana si sa mergem pe drumuri diferite asta vom face. Nu trebuie sa faca alte gesturi. Ca atare, in prima sedinta imi voi prezenta demisia ca un gest de onoare si de asumare a lucrului pe care l-am facut, pe care il consider corect politic si pentru tara”, a spus Daniel Constantin, la Digi24.

Intrebat daca demisioneaza toti cei care au votat Guvernul Orban, el a raspuns: „Eu cred ca mai multi vor face acest gest. Nu pot vorbi in numele lor (…) Scopul a fost acela de a da tarii un guvern.”

Constantin a infirmat o posibila plecare la PNL, insa liberalii au discutat acest scenariu inca din momentul in care parlamentarii Pro Romania si-au anuntat sustinerea pentru Guvernul Orban.

Calculele PNL sunt intemeiate, tinand cont ca este necesar sa isi pastreze acea majoritate extrem de stransa in Parlament, pentru a-si putea trece proiectele guvernamentale.

Mihai Tudose insista catre Ponta: „Pleaca tu!”

Marti seara, europarlamentarul Mihai Tudose i-a transmis, din nou, liderului Victor Ponta, ca nu va pleca din partid si ca mai bine ar pleca el.

„Cica nu plec din PRO Romania fiindca astfel ,,mi-as pierde mandatul si banii de europarlamentar”…
Acum cateva ore declara ca plec la alt partid…
O scurta intrebare: cati bani a pierdut doamna Ponta cand a plecat de la PSD la PRO (europarlamentar fiind)? Si cum de nu si-a pierdut mandatul? Sau toti ceilalti europarlamentari care au ,,migrat” in timpul mandatului….
Repet Victor: nu mai judeca pe toata lumea dupa chipul si asemanarea ta! Nu pentru toti e vorba numai despre functii si bani…
Raman la PRO. Pleaca tu!”, a fost replica lui Tudose, la presiunile lui Ponta, care il acuzase ca nu isi da demisia pentru ca ar renunta la privilegiile de europarlamentar. coral