News Flash:

De ce nu este bine sa folosesti folie de aluminiu cand gatesti la cuptor

6 Iulie 2016
850 Vizualizari | 0 Comentarii
In general, cand gatim la cuptor utilizam folie de aluminiu, insa ceea ce nu realizeaza oamenii este ca mici particule de aluminiu raman pe mancare. Ingerate, pot cauza probleme de sanatate.

Aluminiul nu apare decat sub forma de folie (cel mai utilizat material in gospodariile din tarile dezvoltate), oalele si tigaile sunt captusite cu acest material ce, de asemenea, poate fi regasit si in compozitia ustensilelor de bucatarie, precum lingurile. Cuprul a fost inlocuit, in timp, cu aluminiul deoarece este mult mai usor de produs in masa si este mai usor de curatat.

Cum puteti evita imbolnavirea din cauza aluminiului in timp ce mancarea, care este preparata  in oale de aluminiu, nu este daunatoare pentru organism, gatitul in folie de aluminiu poate fi problematic, mai ales in cazul mancarurilor picante sau acide preparate la temperaturi inalte.

Corpul uman produce cantitati mici de aluminiu, ceea ce inseamna ca expunerea minima la acesta substanta  nu dauneaza corpului.Organizatia Mondiala a Sanatatii a stabilit ca ingestia a 40mg  per kilogram din greutatea persoanei pe zi este o cantitate sigura. Multe persoane sunt expuse la ingerarea a mai mult aluminiu decat doza zilnica stabilita. Aluminiul se regaseste in porumb, branza, sare, ierburi aromatice, condimente si ceaiuri.

Este utilizat in fabricarea ustensilelor, in agentii farmaceutici si deodorante. Sulfatul de aluminiu, un derivat al substantei, este utilizat in procesul de purificare al apei.

Sursa: descopera.ro

aluminiul
Distribuie:  
Incarc...

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1194 (s) | 35 queries | Mysql time :0.018170 (s)

loading...