Specialistul in alimentatie
Gheorghe Mencinicopschi a subliniat importanta
micului dejun pentru
sanatate, punctand totodata principalele
greseli pe care le facem atunci cand alegem alimentele incluse in prima masa a zilei.
Doctor Menci a explicat, pe blogul personal, importanta micului dejun, precizand totodata ca aceasta masa se ia cam la 1-3 ore de la trezire si ar trebui sa includa o treime din hrana zilnica. Meniul ar trebui sa contina (atentie la asocierile corecte): grasimi (unt, branzeturi, oua), proteine (carne rosie, oua), glucide lente (paine integrala, orez integral, cartofi fierti). Grasimile sunt arse fara a avea un efect puternic de ingrasare, iar proteinele vor fi metabolizate eficient. In situatii speciale, micul dejun poate fi chiar si singura masa din zi, daca aportul de nutrienti este echilibrat si suficient cantitativ, a explicat nutritionistul pe doctormenci.ro.
De asemenea, precizeaza medicul, combinatia de
lapte cu cereale, pentru micul dejun, este indigesta si trebuie evitata, intrucat laptele este greu de asociat cu alte alimente.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Comentarii (0)