News Flash:

De la Cluj i se cere demisia si ministrului Justitiei, Robert Cazanciuc. "Se cam face Justitie de cumetrie"

13 August 2015
820 Vizualizari | 0 Comentarii
Robert Cazanciuc
Presedintele CJ Cluj  Mihai Seplecan, care in urma cu putin timp ii cerea demisia procurorului general Tiberiu Nitu, ii solicita acelasi gest si ministrului Justitiei Robert Cazanciuc. "Dupa Procurorul General Tiberiu Nitu, vine si ministrul Justitiei Robert Cazanciuc sa ne arate ca Legea poate fi folosita in interes de familie. Mai intai, Tiberiu Nitu, colegul de facultate al premierului cu dosar penal, a fost amabil sa ignore trei decizii de instanta judecatoreasca prin care se confirma faptul ca guvernul nu a respectat legea privind organizarea la termen a alegerilor partiale locale si parlamentare si le-a blocat in mod intentionat. Mai mult, procurorul sef nu a raspuns in termenul legal, conform prevederilor legii, contestatiei depuse de mine. Acum vine verisorul Robert Cazanciuc sa ceara Consiliului Superior al Magistraturii declansarea de verificari pentru a se stabili daca recentele mele declaratii cu privire la modul in care si-a facut datoria fata de Lege colegul de facultate Nitu, fata de varul Ponta, aduc atingere independentei Justitiei. Si cui i se adreseaza aceasta cerere? Presedintelui CSM, Marius Badea Tudose, fost coleg de generatie cu Victor Ponta, Tiberiu Nitu si Robert Cazanciuc. Constat cam multa "amicitie" la nivel inalt in Justitie.", arata Seplecan intr-un comunicat remis redactiei Buna Ziua Cluj.

Acesta sustine ca declaratiile sale care ar aduce „atingere" Justitiei in viziunea varului-ministru Robert Cazanciuc, sunt cu privire la faptul ca procurorul de caz nu poate infrange decizii, chiar daca nu definitive, ale unor instante - ori in speta formulata impotriva premierului cu dosar penal Victor Viorel Ponta, pentru abuz, exista trei decizii a trei instante din Romania: Curtea de Apel Cluj si de doua ori Curtea de Apel Bucuresti, care confirma faptul ca guvernul nu a respectat legea privind organizarea la termen a alegerilor partiale locale si parlamentare si le-a blocat in mod intentionat. "Trei instante vorbesc despre "un exces de putere" din partea Guvernului Victor Viorel Ponta, confirmand de trei ori, independent, incalcarea legii, dar procurorul de caz si seful sau de sectie decid sa ignore evidenta si sa-l scoata de sub urmarire penala. In plus, dupa cum am aratat, in mod cu totul inexplicabil, procurorul sef de sectie emite o ordonanta de respingere a plangerii initiale cu o intarziere de 45 de zile, fata de prevederile legii. Motive suficiente sa cred ca cel care aduce atingere independentei Justitiei este chiar Tiberiu Nitu si sa-i cer demisia.", arata Seplecan.

"In mod similar, consider a fi o atingere adusa independentei Justitiei si interventia varului-ministru de Justitie Robert Cazanciuc. Nu l-am vazut pe ministrul Robert Cazanciuc a fi activ sa ceara Consiliului Superior al Magistraturii declansarea de verificari cu privire la atingerea independentei Justitiei atunci cand, de exemplu, Guvernul varului Ponta a dat Ordonanta 55 din 2014 prin care s-a legalizat migratia politica. Sa zicem ca nu era treaba domniei sale sa se intrebe cu privire la o Ordonanta care suspenda temporar Legea - ca atatea alte ordonante date abuziv de catre varul-premier Victor Ponta. Dar incalcarile repetate ale legii facute in Diaspora cu ocazia alegerilor prezidentiale din noiembrie anul trecut, nu sunt treaba auto-sesizarii domniei sale? Sau scandalul de viol din judetul Vaslui care a scos la iveala o serie de cardasii intre unii magistrati si inculpati? Sau faptul ca, in dispret fata de prevederile legii, unei contestatii i se raspunde cu o intarziere de 45 de zile? Ar fi cazul sa se verifice daca nu cumva aceasta stare de cumetrie la nivel inalt in Justitie nu este motiv de politizare si de atingere a independentei acesteia?

Pentru acuratetea si transparenta actului de Justitie si mai ales a verificarilor cu privire la cata atingere aduc acestuia declaratiile mele politice, consider ca se impune eliminarea oricarei suspiciuni de cumetrie la nivel inalt in ministerul Justitiei. Se impune si demisia ministrului Robert Cazanciuc.", mai arata acesta.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

mihai seplecan demisia tiberiu nitu robert cazanciuc justitie
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1469 (s) | 34 queries | Mysql time :0.056557 (s)