Condamnata pentru ca a ucis o tanara si a incercat sa omoare o alta, "Criminala de la metrou" a castigat o lupta importanta.

Magdalena Serban, alias "Criminala de la metrou", a castigat, recent, un proces in care solicitase deducerea perioadei de arest din pedeapsa primita, precum si inlaturarea unor pedepse complementare, scrie spynews.ro. Astfel, instanta a decis sa scada din condamnare perioada petrecuta in arest preventiv si, cum condamnatii pe viata au dreptul sa ceara liberarea conditionata dupa 20 de ani, criminala a facut un pas extrem de important. Mai mult, judecatorii au decis, in mod incredibil, sa inlature interdictia asasinei de a purta arme. Asa ca, potrivit hotararii, asasina cu sange rece poate sa isi cumpere si pistol, cand iese din puscarie.

"Admite apelul declarat de inculpata Serban Magdalena impotriva sentintei penale nr.2218 din data de 26.10.2018 pronuntata de Tribunalul Bucuresti – Sectia I Penala. Desfiinteaza, in parte, sentinta penala atacata si rejudecand, in fond: Descontopeste pedepsele, complementara si accesorie, rezultante si repune in individualitatea lor pedepsele componente. Inlatura pedeapsa complementara si accesorie constand in interzicerea exercitiului drepturilor de a detine, purta si folosi orice categorie de arme si de a parasi teritoriul Romaniei. Respinge, ca nefondata, actiunea civila exercitata de partea civila O. Alexandru Gabriel. Mentine celelalte dispozitii. Deduce din pedeapsa principala rezultanta timpul retinerii si arestarii preventive de la 13.12.2017 la zi. Definitiva", au decis judecatorii.

In decembrie 2017, Magdalena Serban, in varsta de 36 de ani, bolnava psihic, a ucis-o pe Alina Ciucu, o tanara care astepta metroul in statia Dristor si pe care a impins-o in fata trenului, desi nu o cunostea si nu avusese vreo altercatie cu aceasta. Anterior, aceeasi Magdalena Serban a incercat sa omoare o alta fata nevinovata, care a reusit, insa, sa opuna rezistenta. Ulterior, medicii au stabilit ca, in ciuda tulburarilor grave de comportament, femeia ucigasa a avut discernamant atunci cand a comis faptele.

coral