Iulian Bulai, deputatul USR care a scris că Fecioara Maria este o „mamă surogat”, vine cu noi precizări referitoare la acea postare pe Facebook.

UPDATE: Deputatul USR spune că e creştin catolic practicant, iar familia sfântă din Nazaret e una atipică şi reuşeşte să treacă peste multe greutăţi, depăşind tiparele clasice.

„Călătoresc de dimineaţă deci nu am putut urmări dezbaterea un urma reflecţiilor mele cu privire la Crăciun. Sunt creştin catolic practicant. Soţia este luterană. Copiii sunt botezaţi în Biserica Romano Catolică. Am fost la Litughie şi în Ajun şi de Crăciun. Trăiesc foarte dinamic şi activ credinţa mea. Asta mă provoacă de fiecare dată la o contextualizare a textelor pe care le aud şi le citesc”, a transmis Iulian Bulai, vineri, pe Facebook.

„Implicarea mea în politică este determinată în mare parte de credinţă mea. Care mă îndeamnă să las o lume mai bună decât cea pe care am găsit-o. Familia sfântă şi atipică din Nazaret este un model de familie care reuşeşte să treacă peste multe greutăţi, depăşind tiparele clasice. Atât acum 2000 de ani cât şi acum. Este un mister: un copil-Dumnezeu apărut din senin în pântecele unei tinere fecioare, cu doi taţi asumaţi, dar niciun tată biologic: unul divin şi unul pământesc, reuşeşte să creeze necontenit dezbatere şi implicare”, a mai spus Bulai.

Deputatul USR Iulian Bulai a scris într-o postare pe Facebook că Isus, a cărui naştere este sărbătorită de Crăciun, provine ”dintr-o familie foarte ciudată”, ”cu o mamă surogat şi un tată care acceptă paternitatea fără să fi contribuit la ea”.

 De asemenea, Bulai a comparat comunitatea de acum 2000 de ani din Betleem cu comunităţile ”eşuate” din România de astăzi.

”Un copil. Sărac şi provenit dintr-o familie foarte ciudată. Un tată trecut de prima tinereţe şi o mamă adolescentă. Apărut în lume fără ca părinţii lui să fi făcut dragoste. Cu o mamă surogat şi un tată care acceptă paternitatea fără să fi contribuit la ea. Refuzat de comunitate. Născut fără ca părinţii să fi fost căsătoriţi, doar logodiţi. Naşterea lui arată extradordinarul, dar şi limitele societăţii în care a apărut. Acum 2000 de ani s-au întâmplat cele scrise mai sus. Soarta lui este astăzi împărtăşită de mulţi copii din România, dar care nu au avut alături părinţi atât de iubitori”, a scris Iulian Bulai pe pagina sa de Facebook, stârnind un val de reacţii negative.

”Avem peste 50.000 de copii în grija statului. Peste 3.000 de copii anual daţi spre adopţie. Mai mult de o treime din cei 3.000 nu îşi găsesc o familie. Anual aprox. 2.000 de copii sunt declaraţi greu adoptabili-nimeni nu îi vrea în România. Peste 1000 de copii români au fost traficaţi doar în UK până în 2007. Recent, justiţia română nu a găsit niciun vinovat din cele câteva zeci/ sute care ar fi fost implicaţi în traficul a aproape 200 de copii din Ţăndărei. Acesta este cel mai mediatizat caz recent de trafic de fiinţe umane din România, dar nicidecum singurul. Asta arată multe comunităţi eşuate sau cvasi eşuate în România. Comunităţi eşuate la fel de mult ca cea din Betleem de acum 2000 de ani. Eşuate din lipsă de implicare a celor din jur”, mai scrie deputatul pe Facebook.

Potrivit News.ro, deputatul USR consideră că ”politicienii oneşti ar trebui să fie păstorii şi magii zilelor noastre care dau o mână de ajutor celor care au nevoie”.

”În faţa atâtor comunităţi eşuate, noi avem şansa de a umple locul păstorilor şi magilor care au dat o mână de ajutor acum 2000 de ani. Într-o Românie cu mulţi baronaşi şi combinatori, politicienii oneşti ar trebui să fie păstorii şi magii zilelor noastre care dau o mână de ajutor celor care au nevoie: comunităţi eşuate cu nevoie de solidaritate, generozitate şi bună gestionare a bugetului local. În interesul părinţilor şi pruncilor. Pentru mine şi despre asta este Crăciunul: implicare în comunitatea locală pentru cei mai vulnerabili şi măsuri de intervenţie din partea comunităţii dincolo de incapacităţile individului”, a mai scris politicianul.  coral