Părinții copiilor unei clase pregătitoare au dat 900 de lei pentru a-i oferi învățătoarei cadou de 8 martie. O mămică a scris povestea pe rețelele de socializare, fiind șocată de suma enormă care se adună, chiar dacă copiii sunt doar în clasa pregătitoare.

Luați atitudine, părinți! O temă actuală: cadoul de 8 Martie al învățătoarei. Aici e răspunsul meu când am fost întrebată de cei 50 de lei care mi s-au cerut pentru această acțiune. S-au dat 900 de lei cadou. Dacă contribuiam și eu și încă un părinte ar fi fost 1.000 de lei. Și este doar clasa pregătitoare. O considerăm o practică pe cât de imorală, pe atât de ilegală. De aceea am ieșit de pe grup. Credeam că înființarea acestui grup era pentru a putea purta unele discuții legate de copiii noștri, însă scopul este de a aduna bani pentru învățătoare.

Data trecută când am lăsat banii in ghiozdanul colegei, m-a atenţionat copilul că nu e voie sa umblu in lucrurile altora… Atunci ce îi învăţăm noi de fapt? Pentru ce aţi iniţiat această chetă? Şi lista care se înmânează învăţătoarei? Nu doresc atenţie specială pentru copilul meu şi va şti fix cât este capabil, nu dorim favoritisme. Aceste practici sunt ilegale în străinătate. Sigur mai sunt alţii care gândesc ca şi noi, dar se simt obligaţi să dea, de teamă că vor fi nedreptăţiţi copiii lor. Nu pot merge la proteste împotriva corupţiei din ţară, iar a doua zi, trimit un plic la şcoală, fără a putea da explicaţii pertinente copilului meu. Nu îl voi învăţa aceste practici. Apoi, ieri m-aţi văzut la şcoală, dar nu m-aţi abordat. Dacă nu este obligatorie cheta, de ce îmi cereţi aceşti bani? V-aţi gândit că poate ii faceţi rău învăţătoarei? Dacă se face vreo sesizare la ANAF?”, a scris o mămică pe Facebook.

Deputatul Emanuel Ungureanu și-a exprimat opinia în legătură cu această situația, dezvăluind și profesoara care a primit „mica atenție”. Este vorba de învățătoarea Dana Chiș de la Colegiul Național „George Coșbuc”, care a primit un parfum și un inel în valoare de 900 de lei.

Din păcate și de Crăciun, aceeași părinți i-au dat cadou, în plic, aceleași doamne,1000 de lei. Îi solicit public doamnei învățătoare să nu primească cadoul pregătit pentru ea mâine. Nu este nici legal, nici moral să primească bani sau bunuri de la părinții copiilor. Vă mai rog ceva, doamna învățătoare, tot mâine, să înapoiați părinților și banii primiți de Crăciun. Este un venit necuvenit, adică, mită. Înțeleg că doamnei învățătoare îi plac "atențiile", îi voi aduce mâine un mărțișor și un buchet de ghiocei. Un cadou decent. Fac un apel public la toate cadrele didactice din județul Cluj și din România să refuze mâine și în orice ocazie, orice "atenție" de la părinții copiilor de a căror educație de calitate ar trebui să se preocupe. Fac un apel la conducerea Inspectoratului Școlar Județean Cluj să urmărească atent acest fenomen și să ia măsurile legale!”, a spus Ungureanu.

Sursa: monitorulcj.ro

coral