Potrivit unei poziții publice, deputatul clujean Emanuel Ungureanu solicită autorităților clujene demolarea maternității Stanca pentru a construi un spital modern. El atrage atenția că fostul Spital de Femei a fost construit în 1919 pe locația unor grajduri.

„Sunt lângă o clădire unde nu ar fi trebuit niciodată să fie spital. Este un grajd aici, construit în 1900, care s-a transformat în martie 1919 într-un spital pentru femei. Este celebra Ginocologie II, din Cluj-Napoca. Aici s-au născut sute de copii cu eforturi mari din partea doctorilor, dar în condiții care nu sunt demne pentru un Cluj european, de secol XXI. Am vorbit cu arhitecți, cu proiectanți, cu oameni competenți din Cluj, specialiști care spun că aici, lângă Bld. 21 Decembrie 1989, se poate construi o arteră special dedicată pentru ambulanțe. Putem construi o clădire nouă, de la zero, demolând aceste grajduri, făcând pentru copiii noștri, pentru femeile noastre un spital performant ”, afirmă Ungureanu.

Parlamentarul clujean solicită ajutorul clujenilor ca să mobilizeze autoritățile – Consiliul Județean Cluj, Ministerul Sănătății, Primăria municipiului Cluj-Napoca – pentru a construi un spital nou-nouț, pe o suprafață de 5.000 mp, de 14 etaje, cu 250 de paturi. „Nu este normal să nu putem visa, să nu putem crede, să nu fim convinși că, în Cluj-Napoca, poate exista o astfel de  construcție modernă!”, spune deputatul.

coral