Ghinioanele se tin scai de Cristi Borcea, la fel si procesele. Daca, in urma cu o luna si jumatate, omul de afaceri a scapat de o noua condamnare, in dosarul ”Mita pentru transferuri”, fiind achitat de completul de judecata, ei bine, saptamana trecuta, ulciorul nu a mai mers iarasi la apa.

Drept dovada, fostul sef de la Dinamo a primit o sentinta de cinci ani de inchisoare cu executare in dosarul retrocedarilor terenurilor din statiunea Mamaia.

Cristian Borcea a fost gasit vinovat pentru faptul ca a prejudiciat statul roman si municipiul Constanta cu aproximativ 28 de milioane de euro. Anchetatorii au stabilit ca ex-actionarul ”cainilor rosii” s-a asociat cu alti doi invinuiti din dosar, Georgica Giurgiucanu si Emil Dragos Savulescu, in societatea comerciala "Holiday Club Neptun" SA.

In atari conditii, afaceristul a fost incarcerat la Penitenciarul Rahova, unde va ramane pentru o perioada. ”Borcea va sta 21 de zile in carantina, apoi, se va decide in ce inchisoare, va fi transferat, cel mai probabil la Poarta Alba”, au dezvaluit persoane apropiate.

Cristi Borcea i-a socat pe gardienii de la inchisoare! ”Parea detasat”

In mod surprinzator, chiar socant pentru unii, daca anul trecut, la inceputul lunii iulie, cand  a fost eliberat conditionat din inchisoare, dupa ce a executat o pedeapsa de patru ani si patru luni, in celebrul dosar al transferurilor, milionarul era de nerecunoscut si facea declaratii cutremuratoare despre traiul dupa gratii, in aceste momente, el pare total relaxat.

"Mi-a fost foarte greu sa fiu privat de libertate. Va spun cu mana pe inima, a fost o perioada care sigur va lasa urme pentru toata viata. Imi doresc sa ma recuperez pentru familie, pentru copii, dar nimanui nu i-as dori sa treaca prin ce am trecut eu, sa ajunga de pilda sa mearga la toaleta batand cu sticla de plastic in usa, sa fuga sobolanii! E cumplit! Este un sentiment ca totul se termina pentru tine si cosmarul te urmareste la fiecare pas", spunea afaceristul vara trecuta, lasand sa se inteleaga ca ar fi cumplit sa revina dupa gratii.

De data aceasta insa, asa cum spuneam, Cristi Borcea i-a socat pe gardienii de la inchisoare printr-o cu totul alta atitudine! Surse de la fata locului sustin ca, saptamana trecuta, omul de afaceri s-a predat cu…zambetul pe buze. ”A fost o mare surpriza felul in care Borcea s-a comportat! Parea detasat, deloc afectat de ce i se intampla! I-a dezarmat practic pe toti, mai ales ca a salutat de parca ar fi fost de al casei. Mai mult, in cursul saptamanii, a si glumit cu toata lumea, mai ales cand a fost intrebat de copii! Omul de afaceri a spus, cu zambetul pe buze, ca are aproape o echipa de fotbal, daca ar fi sa ii le ia in calcul si pe gemenele inca nenascute, le-a zis urmasilor pe nume, a dezvaluit varstele lor, ca, in final, spre amuzamentul general, sa spuna ca nu se va opri aici, ci, daca Dumnezeu va vrea, el ar mai dori inca unu cel putin”, au povestit persoane de la fata locului.

coral