Şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Cluj, Mihai Moisescu a declarat că 487 cetăţeni sunt izolaţi la domiciliu în judeţul Cluj, după ce au sosit acasă din Italia, însă aceştia nu prezintă simptome de coronavirus.

Potrivit directorului Mihai Moisescu, în judeţul Cluj nu există, în prezent, niciun suspect de coronavirus. „În judeţul Cluj nu este niciun pacient care să fie suspect de coronavirus în acest moment”, a spus directorul DSP Cluj pentru faclia.ro.

Potrivit unor surse medicale, la Spitalul de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca sunt internaţi la izolare nouă persoane cu probleme respiratorii. În cazul a două persoane s-au trimis analize la Institutul Matei Balş, rezultatul fiind negativ în privinţa coronavirus. Pentru celelalte şapte persoane se aşteaptă rezultatele analizelor.

Precizăm că în cadrul unor măsuri speciale dispuse pe Aeroportul Internaţional „Avram Iancu’’ din Cluj-Napoca toţi pasagerii care vin din Italia sunt verificaţi de medici şi sunt obligaţi să anunţe în 14 zile dacă se simt rău. Cei care vin din zone afectate de coronavirus sunt izolaţi la domiciliu. Zilnic, pe aeroportul clujean ajung aproximativ 500 de pasageri din Italia. Majoritatea dintre ei provin din alte judeţe sau zone ale ţării.

coral