News Flash:

DJ-ii clujeni care vindeau droguri raman in arest. Unii pe preventiv, altii la domiciliu

15 Decembrie 2015
1470 Vizualizari | 3 Comentarii
La Gazette
Curtea de Apel Cluj a respins contestatiile inaintate de catre Jitariu Cosmin, zis "Comi", Moldovan Cristian Olimpiu, zis "Mo", Anghel Iulian Radu, Tiron Bogdan,  Neamtu Ovidiu Cristian si Costea Bogdan Florin, patronul YouHostel, impotriva incheierii penale a Tribunalului Cluj care constata legalitatea si temeinicia masurilor preventive dispuse impotriva acestora, astfel incat DJ-ii clujeni trimisi in judecata pentru trafic de droguri raman in arest. Mai precis, Neamtu Ovidiu Cristian,  Costea Bogdan Florin si Tiron Bogdan raman arestati la domiciliu, in timp ce Jitariu Cosmin, Moldovan Cristian Olimpiu si Anghel Iulian Radu  raman arestati preventiv pentru inca 39 de zile.

In urma cu aproximativ doua luni, DIICOT Cluj emitea mandatele de perchezitie pentru a descinde in sapte locatii pentru a gasi probe incriminatorii impotriva traficantilor de droguri.

„ In cauza exista suspiciunea rezonabila ca in perioada 2014-2015, in baza aceleiasi rezolutii infractionale,  suspectii, au detinut, distribuit si comercializat diferite tipuri de droguri de risc si mare risc (cannabis, hasis, amfetamine, ecstasy, LSD, SPEED), precum si ciuperci halucinogene, unui numar de peste 100 de consumatori de pe raza municipiului Cluj-Napoca.

In urma investigatiilor s-a stabilit ca o parte dintre  dintre  ce 9 suspecti sunt DJ in diverse cluburi de pe raza municipiului Cluj-Napoca. Actiunea a fost efectuata impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Cluj-Napoca. Suportul de specialitate a fost asigurat de catre  Departamentul de Informatii si Protectie Interna." aratau la momentul perchezitiilor reprezentantii DIICOT Cluj.

„In ceea ce priveste pe toti inculpatii, activitatea lor infractionala s-a intins pe perioada unui an si jumatate, cinci dintre ei au dorit sa realizeze venituri din aceasta activitate, chiar daca nu aveau nevoie stringenta de bani, marea majoritate se erijeaza in simpli consumatori si in afara de Jitariu, toti ceilalti considera ca activitatea lor nu este periculoasa pentru societate deoarece nu fac decat sa isi dea droguri unii altora. Ultimul aspect nu pare sa corespunda insa adevarului cat timp din interceptarile convorbirilor telefonice si invinuirea adusa reiese implicarea a peste 100 de consumatori.(...)

In conditiile in care in aceasta cauza se presupune ca exista peste 100 de persoane care au consumat droguri provenite de la inculpati, judecatorul apreciaza ca, in contrapartid, lipsirea de libertate a altor 6 persoane, pentru o perioada de timp determinata, este proportionala cu gravitatea acuzatiei. Chiar daca in cazul particular al inculpatilor Costea si Jitariu nu sunt specificate numele persoanelor care au cumparat droguri de la ei, suspiciunea rezonabila ca au facut-o tot subzista avand in vedere declaratiile lor, ale coinculpatilor si celelalte probe administrate pana in prezent." mai aratau procurorii.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

jitariu cosmin comi tiron bogdan youhostel diicot cluj
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2019 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1286 (s) | 23 queries | Mysql time :0.043694 (s)