Doi copii de 2 şi 12 ani au fost preluaţi de autorităţile din Teleorman după ce părinţii lor şi doi fraţi au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus şi se află internaţi la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Matei Balş" din Bucureşti.

Doi copii din Teleorman, preluaţi de Protecţia Copilului după ce părinţii şi fraţii lor au fost internaţi în spital cu Covid-19 Potrivit unui comunicat transmis de Consiliul Judeţean Teleorman, doi copii au fost preluaţi la un centru de plasament al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Cei doi copii din 4 sunt ai unei familii internate la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Matei Balş" din Capitală. Familia, formată din 6 membri, a fost anterior în centrul de carantină din oraşul Zimnicea, judeţul Teleorman. Cei doi copii care au ajuns la DGASPC Teleorman au 2 şi 12 ani.

„Cei doi minori aduşi într-unul dintre centrele de plasament din cadrul DGASPC Teleorman, pe o perioadă determinată, au fost testaţi negativ coronavirus COVID-19, arată Mediafax. Preluarea acestora de către serviciul social are rolul de a asigura protecţia, creşterea şi îngrijirea copiilor separaţi temporar, de către părinţii lor, ca urmare a stabilirii, în condiţiile legii, a măsurii de protecţie socială. Părinţii acestora au rămas internaţi în spital împreună cu alţi doi dintre copiii lor, după ce împreună cu aceştia, în urma rezultatelor testării au fost depistaţi pozitiv, fiind infectaţi cu noul coronavirus COVID-19. Activităţile de găzduire, îngrijire, educaţie non-formală şi informală, sprijin emoţional, consiliere, precum şi dezvoltarea majorităţii deprinderilor de viaţă vor 7 acordate obligatoriu în interiorul Serviciului”, arată sursa citată. Cei 2 copii rămân cazaţi separat de restul copiilor din centru, după ce sâmbătă seara au rămas în grija unei asistente. Celor 2 copii li se oferă, pe toată perioada separării de familie, asistenţa medicală permanentă, sprijin psihologic de specialitate, alimentaţie şi toate condiţiile necesare, până la însănătoşirea şi externarea părinţilor. Duminică dimineaţă, starea de sănătate a copiilor este bună, sunt echilibraţi emoţional şi nu există motive de îngrijorare cu privire la adaptarea lor la noile condiţii de viaţă, depăşind cu bine momentul separării de familie, prin care au fost nevoiţi să treacă, anunţă Consiliul Judeţean Teleorman.

coral