News Flash:

Doi parlamentari sunt urmariti penal pentru conflict de interese

18 Martie 2013
631 Vizualizari | 0 Comentarii
Kerekes Karoly
Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis sa inceapa urmarirea penala impotriva senatorului PSD Sorin Lazar si a deputatului UDMR, Kerekes Karoly, informeaza Romania TV. Cei doi sunt acuzati ca si-au angajat rude la cabinetul parlamentar.

Demersul procurorilor a fost facut la solicitarea Agentiei Nationale de Integritate care a descoperit ca cei doi si-au angajat rude la cabinetul de parlamentar.

Inspectorii de integritate au sesizat PICCJ, in noiembrie pentru a-l cerceta pentru conflict de interese pe senatorul Sorin Constantin Lazar care a favorizat numirea fiului sau in cadrul Biroului Parlamentar - Circumscriptia electorala nr. 24 Iasi.

In urma evaluarilor demarate la data de 28 iunie 2011, inspectorii de integritate au constatat ca Sorin Lazar, senator PSD, a propus angajarea si a avizat contractul individual de munca privind angajarea fiului sau, Mihai Eduard Lazar, in perioada 1 septembrie 2010 - 1 octombrie 2011 in cadrul Biroului Parlamentar - Circumscriptia electorala nr. 24 Iasi, incalcand, astfel, prevederile Legii nr. 161 din 19 aprilie 2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei, potrivit Medifax.

Beneficiul patrimonial obtinut de catre fiul parlamentarului a fost de 6.434 lei.

Lazar a fost audiat luni la PICCJ, iar in urma audierii procurorii au dispus inceperea urmarii penale.

Tot luni, s-a inceput urmarirea penala impotriva lui Kerekes Karoly, pe care ANI il acuza ca si-a angajat fiul la biroul parlamentar in mod repetat. In plus, Kerekes ar fi incheiat trei contracte civile de presatir servicii chiar cu sotia sa.


urmarirea penala udmr kerekes karoly cabinetul parlamentar piccj ani
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1038 (s) | 33 queries | Mysql time :0.017433 (s)