Din pacate una dintre cele mai mari voci ale ansamblului folcloric „Doina Gorjului”, Ileana Bacitea, a decedat. Totti artistii din muzica populara, dar si iubitorii acestui gen de muzica, o plang pe cea care a fos una dintre cele mai iubite cantarete din Romania.

Doliu in muzica populara! A murit Ileana Bacitea, solista renumita a Ansamblului folcloric „Doina Gorjului”

Decesul a fost confirmat pe o retea de socializare de interpreta Natalia Gorjeanu. „Cu durere in suflet anunt trecerea in nefiinta a dragei mele prietene si colege Ileana Bacitea. Sunt impietrita de durere. Drum lin spre ingeri Ileana Bacitea ! Dumnezeu sa aiba grija de sufletul tau”, a transmis si cantareata de muzica populara Maria Loga.

Ileana a acceptat sa cante fara sa fie platita, iar colegii eu au apreciat enorm acest lucru. Acum toata lumea o plange si cei apropiati sunt in soc.

„In perioada anilor ’90 erau mari probleme, dar n-am tinut cont de propuneri si am ramas alaturi de o mana de oameni cu care am si salvat ansamblul de la desfiintare. Neavand fonduri, o perioada mare de timp, cantam fara a fi platiti si asa am reusit sa-l mentinem in viata“, isi amintea artista intr-un interviu pentru Adevarul.

Ileana Bacitea isi iubea enorm meseria si isi dorea sa duca mai departe cantecul gorjenesc.

„In cantecul meu se regasesc perle ale folclorului. Am preluat piese de muzica populara de la mari artisti: Filofteia Lacatusu, Maria Apostol, Maria Lataretu, pentru ca am vrut sa duc mai departe folclorul traditional. Aceste renumite si neuitate soliste traiesc prin noi si cantecele noastre“, mai povestea Ileana Bacitea.

coral