Procurorul Ilie Iuga, cel mai longeviv în funcţie, 47 de ani, a fost condus miercuri pe ultimul drum, de câteva zeci de magistraţi, majoritatea procurori şi judecători.

S-a născut în 20 ianuarie 1936, în comuna GREBENIȘU DE CÂMPIE, județul Mureș.

În perioada anilor 1954 – 1958 a urmat cursurile la zi ale Facultății de Drept din cadrul Universității “Babeș – Bolyai” din Cluj, pe care a absolvit-o cu rezultate foarte bune.

După terminarea facultății, în anul 1958, a fost numit procuror, funcție pe care a îndeplinit-o cu pasiune, profesionalism și onestitate timp de 47 de ani. Aptitudinile dovedite inca de la inceputul activitatii profesionale și rezultatele obținute, i-au recomandat pentru ocuparea mai multor functii de conducere: procuror șef al Raionului Aiud timp de 5 ani, procuror șef al Procuraturii locale Turda timp de 3 ani, procuror șef al Procuraturii locale Cluj timp de peste 10 ani, Prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj 8 ani, procuror inspector la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj timp de aproape 8 ani.

Relevant pentru întreaga sa activitate profesională și pentru felul în care a știut să nu abuzeze de autoritatea de care a dispus în tot acest timp, păstrându-și modestia exemplară, realismul și omenia, e un citat din președintele american Abraham Lincoln, care i-a servit drept pildă: „Aproape toți bărbații pot face față adversităților, dar dacă vrei să testezi caracterul unui bărbat, dă-i putere”.

Potrivit muzicainstantelor.ro, acesta s-a pensionat la 1 martie 2005

coral