Luni dimineata, procurorul general interimar al Romaniei, Bogdan Licu, a anuntat deschiderea unui dosar penal, in cazul descinderii in forta la casa Sorinei, fetita din Baia de Arama.

Dupa ce, vineri, au fost raspandite imagini cu interventia extrem de bizara si controversata la casa Sorinei, Sectia pentru investigarea infractiunilor din Justitie a deschis un dosar penal. Acesta are ca obiect „cercetarea imprejurarilor” prezentate de mass-media.

„Vreau sa incep prin a va asigura ca, in calitate de procuror, si, cu atat mai mult, de procuror general, nu tolerez abuzuri si nu voi acoperi greseli. Datoria mea, ca procuror general, este de a ma asigura ca Ministerul Public isi indeplineste rolul constitutional, inclusiv protectia minorilor”, a declarat Bogdan Licu.

Scrisoarea emotionanta a fetitei din Baia de Arama

Cu o zi inainte de ziua ei de nastere, pe 24 aprilie, Sorina si-a asternut gandurile pe hartie, acolo unde a scris clar si raspicat dorinta ei. Aceea de a ramane alaturi de oamenii care au facut-o mare. Ba chiar mai mult, Sorina a solicitat autoritatilor sa fie audiata, pentru a preciza exact ceea ce isi dorest sa se intample cu viitorulei.

„Maine, pe data de 25 aprilie, este ziua mea. Fac 8 ani, iar eu nu imi doresc decat sa raman cu mami, tati, surioara mea si fratii mei mai mari. Nu vreau sa plec in America. Eu vreau sa fiu audita de autoritatile statului roman. Sunt mare si stiu ce imi doresc, Sorina”, este scrisoarea emotionanta transmisa de micuta.

coral