Pompierii au intervenit, miercuri după-amiază, cu sprijin din partea serviciului voluntar pentru situații de urgență al comunei Poieni și mai mulți cetățeni din zonă, la stingerea unui incendiu de litieră care se manifesta pe douăzeci de hectare de pădure din Cluj.

"Pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Huedin intervin, de mai bine de șase ore, pentru a limita extinderea unor focare de incendiu, ce se manifestă sporadic, pe o suprafata de litieră, de aproximativ 20 de ha, în apropiere de localitatea Lunca Vișagului și Barajul de acumulare Floroiu (Valea Draganului)", transmite ISU Cluj.

Potrivit pompierilor, accesul în zona afectată a fost extrem de dificil, fiind o pantă foarte abruptă, iar solul din zona respectiva este constituit în mare parte din stâncă.

"Au acționat la locul evenimentului 22 de pompieri și o autospecială pentru stins incendii, cu sprijin din partea serviciului voluntar pentru situații de urgență al comunei Poieni, mai mulți cetățeni din zonă, precum și personal al Ocolului Silvic Huedin", precizează ISU Cluj.

coral