News Flash:

Drumul turistic Rachitele - Prislop - Ic Ponor va fi modernizat pana in noiembrie, sustine seful RAADPP. Seplecan ii cere verificari “la sange” VIDEO

27 Mai 2015
1341 Vizualizari | 0 Comentarii
Consiliul Judetean Cluj si Regia Autonoma de Administrare a Domeniului Public si Privat a judetului au organizat in cursul zilei de astazi o conferinta de presa in care au prezentat  starea proiectului care vizeaza „Modernizarea infrastructurii de acces in zona turistica Rachitele - Prislop - Ic Ponor”.

La conferinta au participat Vakar Istvan, presedintele Consiliului Judetean, precum si vicepresedintii Catarig si Mihai Seplecan si directorul RAADPP Mircea Avram.

Pentru proiectul in valoare de aproximativ 18 milioane de lei si-au anuntat intentia de a participa la licitatia electronica cinci societati, si anume SC Construct Perom SRL, Asocierea SC Magenta Constructii & Infrastructura SRL - Societatea de Constructii "Napoca" SA, SC Antrepriza de Reparatii si Lucrari Cluj, SC Viarom Construct SA si Asocierea Drumuri si Poduri Judetene Cluj SA - SC Cridov SRL, aceasta din urma fiind declarata firma castigatoare, cu o propunere financiara de 13324.190,24 lei, fara TVA, care inseamna o economie de 25% fata de estimarea calculata.

"Este un proiect pe care iata vom reusi impreuna cu echipa RAADPP sa-l terminam anul acesta, dupa eforturi sustinute, cu vointa de fier din partea acestei echipei conduse de directorul Mircea Avram, care a reusit sa parcurga toti pasii legali ai licitatiei si saptamana viitoare avem un antreprenor care intra pe santier. In sase luni dorim sa fie finalizate lucrarile, dar sper ca acest timp sa se injumatateasca, pentru ca in iarna nu se poate lucra, deci antreprenorul trebuie sa se mobilizeze exemplar. Dorim ca aceasta lucrare pe fonduri europene sa nu fie doar o miscare rapida pentru cheltuirea de fonduri europene, dorim si calitate", a aratat Vakar Istvan.

Cand a fost invitat sa ia cuvantul, Mihai Seplecan i-a solicitat lui Mircea Avram sa faca verificari atente la modul in care sunt efectuate lucrarile, pentru a nu exista suspiciuni de niciun fel. “ Domnule Avram, va rugam sa verificati la sange lucrarile!” s-a adresat Seplecan sefului RAADPP.

In replica, Mircea Avram, considerat de catre Vakar Istvan drept “sufletul echipei” a anuntat ca din punctul de vedeer al regiei pe care o conduce nu costul este cel mai important ci finalizarea lucrarilor la timp. “Nu faptul ca am realizat o economie de 5 milioane de lei este cel mai important aspect, ci finalizarea proiectului pana in luna noiembrie, pentru ca altfel pot aparea probleme si la capitolul finatare”, a aratat Avram., care sustine ca 86,5% din fonduri sunt asigurate de catre Uniunea Europeana.  "Anul trecut RAADPP i-a revenit gestionarea intregii unitati de implementare a proiectului drumului turistic Rachitele-Prislop-Ic Ponor, inceput in 2009. L-am gasit acest proiect cu multe probleme, cu investitorul care daduse in judecata Consiliul Judetean si castigase un proces, rezilierea contractului, erau cele 9 poduri cu neconformitati, am reusit impreuna cu echipa Regiei sa ne ocupam cu mare seriozitate de aceste doua mari probleme: groapa de gunoi si Ic-Ponor. In 2 octombrie (2014 - n.red.) am reusit deblocarea situatiei pe cele noua poduri. Toate neconformitatile au fost rezolvate atunci, dupa care a mai ramas partea de executie, adica ceea ce s-a deteriorat si restul de asfalt in cei 20,5 kilometri de drum. Fiecare metru patrat din acest drum au fost verificati de catre oamenii nosri, dirigintii nostri, siguranta circulatiei, pentru a face un caiet de sarcini pentru restul de executie. Dupa 2 luni jumatate de zile am reusit sa facem acest caiet de sarcini, l-am trims la ANRMAP, care l-a trimis inapoi pentru niste neintelegeri tehnico-juridice mai mult, dupa care in 30 martie s-a deschis licitatia electronica", a mai aratat Mircea Avram, directorul RAADPP Cluj.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Galerie Video


vakar istvan catarig mihai seplecan directorul raadpp mircea avram
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2019 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1504 (s) | 34 queries | Mysql time :0.060258 (s)