News Flash:

Dupa incidentul de la Hotel Continental, primaria Cluj vrea ca toti proprietarii din centru sa-si reabiliteze fatadele imobilelor

5 Ianuarie 2016
1211 Vizualizari | 2 Comentarii
Accident Conti
Protejarea cetatenilor de riscul de accidentare prin desprinderea de elemente din constructiile istorice din Cluj-Napoca

Primaria muncipiului Cluj-Napoca, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Avram Iancu" si Comisia Zonala pentru Protectia Monumentelor anunta faptul ca au demarat o actiune preventiva de verificare si inlaturare a tuturor elementelor decorative si de constructie ale imobilelor deteriorate din centrul istoric al municipiului.

Potrivit reprezentantilor primariei, scopul actiunii este de a oferi siguranta cetatenilor, in conditiile in care toti proprietarii acestor imobile au fost deja somati cu privire la obligatiile legale pe care le au de a demara lucrari de reabilitare a fatadelor imobilelor pe care le detin, dar, din diferite motive nu au facut inca demersurile fizice de reabilitare.

Din cate se pare, costurile pentru interventiile de urgenta in vederea inlaturarii elementelor care pot prezenta risc de desprindere si pot cauza accidente vor fi acoperite de catre autoritatile publice, costurile de reabilitare efectiva a imobilelor revenind, conform legii proprietarilor acestora.

„Doresc ca prin aceasta actiune sa ne asiguram ca viata cetatenilor din municipiu nu este pusa in pericol, iar proprietarii care nu vor proceda la refatadizarea imobilelor si intretinerea cladirilor conform obigatiilor legale, vor suporta rigorile legii", a declarat Emil Boc intr-un comunicat remis pe adresa redactiei.

Reamintim faptul ca la mijlocul lunii trecute, pe strada Napoca din centrul orasului, un ornament din cladirea Hotelului Conti a cazut, ranind grav o tanara de 27 de ani care se afla in trecere.

La foarte scurt timp, politia locala a ajuns la fata locului si a delimitat zona aferenta incidentului astfel incat sa nu mai existe riscul ca cineva sa fie ranit.

 

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

comisia zonala protectia monumentelor
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (2)

oana  | #19084
Castigati imediat, din prima luna! 100-285 de euro lunar! Avem nevoie urgent de persoane care sa colaboreze cu noi, pentru o activitate usoara, part-time sau full-time, la alegere, cu castiguri de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), acum, din prima luna! Oferim si cerem cea mai mare seriozitate! Oferta valabila pentru capitala si provincie. Cand doriti mai multe informatii, contactati unul dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email:ionasc_oana@yahoo.com
ALEX  | #19088
Castigati bani chiar acum, din prima luna! 100-285 de euro lunar! Cautam de urgenta persoane serioase care sa colaboreze cu noi intr-o activitate simpla, in timpul liber sau full-time, cu castiguri imediate, de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), din prima luna. Oferim si cerem seriozitate absoluta! Pentru mai multe detalii, contactati imediat unul dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: : alexiepopescu@yahoo.ro
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1450 (s) | 22 queries | Mysql time :0.040070 (s)