News Flash:

Dupa zeci de ani, China renunta la politica unicului copil

29 Octombrie 2015
916 Vizualizari | 1 Comentarii
China a decis sa puna capat zecilor de ani in care cuplurile nu au avut voie sa aiba mai mult de un copil, punand astfel capat unei politici controversate datand din 1978.

Astfel, conform agentiei de stat Xinhua, cuplurile vor avea voie sa aiba doi copii, anunta BBC.

Decizia a fost luata dupa o intalnire la nivel inalt care a durat patru zile, la Beijing, in care s-a decis strategia tarii pe urmatorii cinci ani. Anuntul a fost facut sub forma de comunicat al Partidului Comunist, informeaza NDTV.

Aceasta politica de control demografic, in vigoare de peste 35 de ani, prezenta si pana acum unele exceptii in anumite regiuni ale Chinei, mai ales in zonele rurale, unde, daca primul copil era o fata, se permitea nasterea inca unui copil (in acest mediu fiind nevoie de forta unui barbat in gospodarie).

In plus, in cazul unor cupluri din zonele urbane, s-a permis in 2013 nasterea unui al doilea copil, insa cazurile au fost izolate.

Mentinerea politicii unicului copil s-a facut prin amenzi drastice, greu de suportat de familiile cu un venit mic si a facut ca mare parte dintre avorturile ultimilor ani sa fie selective (se renunta la sarcina daca fetusul era de sex feminin). Cum insa in China s-a interzis divulgarea sexului fetusului, multe cupluri au aflat aceasta informatie in clinicile de peste granita.

Nu se stie cum a afectat la nivel demografic aceasta politica China. Totusi, in sondaj din 2008 arata ca 76% dintre chinezi erau de acord cu aceasta politica.

Din cauza acestei politici, s-a ajuns ca, in China, la fiecare 118 barbati sa fie doar 100 de femei, ceea ce a facut ca multi barbati sa nu-si gaseasca sotii. In plus, forta de munca a devenit insuficienta, chiar daca populatia tarii numara 1,35 miliarde de oameni. Pe fondul economiei ce a luat-o pe o panta descendenta, Partidul Comunist a decis sa ia aceasta decizie.

Politica unicului copil era una controversata peste hotarele tarii, China fiind acuzata, printre altele, ca incalca drepturile omului.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

beijing partidului comunist unicului copil
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

ANGELA  | #17622
Castigati bani chiar acum, din prima luna! 100-285 de euro lunar! Cautam de urgenta persoane serioase care sa colaboreze cu noi intr-o activitate simpla, in timpul liber sau full-time, cu castiguri imediate, de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), din prima luna. Oferim si cerem seriozitate absoluta! Pentru mai multe detalii, contactati imediat unul dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email:angelaradu2000@yahoo.com
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2019 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1055 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014381 (s)