Are 81 de ani, si-a anuntat retragerea oficial, dar admiratorii ei, multi si imprastiati prin toata lumea, tot vor s-o auda cantand live. Iar Maria Ciobanu le face pe plac interpretand o melodie, doua… Asa s-a intamplat, recent, la o reuniune a romanilor din Los Angeles, unde veterana muzicii populare a punctat ravasitor: "Azi, Maria Ciobanu nu mai canta cum canta. Asta e cursul vietii".

Din spectator – venise sa-l asculte pe Nicolae Botgros cu a lui orchestra Lautarii -, venerabila artista, care va implini anul acesta 82 de ani, a ajuns pe scena la invitatia artistului sau preferat, dar si la rugamintile multimii stranse in sala de ceremonie a unei biserici ortodoxe din Los Angeles, oras american unde Maria Ciobanu a ales sa-si traiasca batranetea.

Marea doamna a muzicii populare romanesti a cantat incadrata de copiii ei, tot artisti – Camelia Filip, fiica stabilita de ani buni peste Ocean, si Ionut Dolanescu, aflat pe taram american in turneu cu maestrul Nicolae Botgros -, trei melodii, apoi a simtit nevoia sa-si scuze prestatia, desi fusese impecabila.

Discursul ravasitor al marii cantarete, pe scena, in Los Angeles

„Daca vreti sa o cunoasteti pe Maria Ciobanu, va rog sa puneti CD-urile pe care le aveti. Azi, Maria Ciobanu nu mai canta cum canta. Asta e cursul vietii, dar va multumesc din suflet pentru admiratia voastra”, le-a frant interpreta inimile celor prezenti.

In urma cu trei ani, dupa sase decenii de cariera, Maria Ciobanu a sustinut ultimul sau turneu in Romania, opt concerte in care si-a luat ramas bun de la scena si de la public. Cum popularitatea sa a atras mai multe solicitari, abia in 2017 a reusit sa-si gaseasca linistea.

Maria Ciobanu a suferit un accident vascular cerebral si are complicatii respiratorii. Acum, cea mai mare bucurie a sa este sa se ocupe de nepoti.

coral