News Flash:

E.On Gaz, tras la raspundere pentru strazile sparte din Cluj

30 Septembrie 2013
1294 Vizualizari | 0 Comentarii
Tot mai multi clujeni se plang de starea proasta a strazilor din Cluj-Napoca dupa lucrarile companiei E.ON Gaz si nu se multumesc cu amenzile date companiei responsabila de stricaciuni, ci solicita primariei o rezolvare.

”Legat de situatia dezastruoasa a strazilor din Cluj dupa interventiile celor de la Eon gaz. Eu cred ca o vina foarte mare o are primaria, care nu a impus in autorizatia acestor lucrari niste termene, sanctiuni si mai ales solutii de rezolvare in cazul in care aceste lucrari nu se efectueaza in mod operativ.

Ati spus in ceva raspuns la una din numeroasele reclamatii ca firmele au fost amendate pentru intarzierea lucrarilor de reparatie. Dar, asa cum a spus si un alt concitadin, cu ce ne incalzesc aceste amenzi pe noi, cei care zi de zi tot pe aceste transee trebuie sa circulam, si sa inghitim praful de pe strazi?

De ce Primaria, la acordarea autorizatiei, nu a luat in calcul si acest aspect? Si sa acorde autorizatia doar in conditiile in care firma ar fi depus un fond de garantare pentru reparatii? Iar daca nu au efectuat acele reparatii in timp util (cum e cazul de fata), pe langa amenzi, primaria sa foloseasca acea garantie pentru a efectua direct lucrarile de readucere a carosabilului la forma initiala”, se plange un clujean pe domnuleprimar.ro.

Acesta mai mentioneaza ca gropile nici nu sunt semnalizate corespunzator, iar reparatia lor nu se face in timp util.

”Tin sa va readuc aminte ca sunteti administratori ai acestor drumuri publice, si faptul ca aceste gropi nu sunt nici macar semnalizate, plus nu sunt reparate in timp util sunt contraventii. Din pacate Politia Rutiera nu prea se sesizeaza in acest caz, asa cum ar trebui”, mai spune clujeanul.

Reprezentantii primariei Cluj-Napoca precizeaza ca la emiterea autorizatiei de spargere sunt stabilite conditii clare privind obligatiile de refecere si standardele de calitate la care trebuie sa fie realizate lucrarile, motiv pentru care a fost si amendata compania de gaze.

”Va informam ca la emiterea autorizatiei de spargere se stabilesc conditii extrem de clare privind obligatiile de refacere si standardul de calitate al acestor lucrari, precum si privind termenul de finlizare a acestora. In fapt, chiar in aceasta baza a stabilirii clare a conditiilor se aplica si amenzile, in caz de nerespectare. Amenzile se aplica in situatiile in care nu sunt respectate aceste reguli si acest fapt nu poate fi controlat de catre adminsitratorul drumului decat prin verificari in teren si in cazul in care nu se lucreaza corect sau in termen, prin aplicarea de amenzi. Vom analiza in departamentele de specialitate masura in care ar putea fi adoptat un cadru legislativ local privind crearea unui fond de rezerva pentru acoperirea costurilor lucrarilor prost executate. Insa, dorim sa va informam ca in acest moment lucrarile respective au termene de garantie si se refac pe banii executantului in cazurile in care se degradeaza in acest termen”, transmit reprezentantii primariei.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

eon gaz gropile semnalizate cluj-napoca
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0979 (s) | 34 queries | Mysql time :0.023926 (s)