News Flash:

Ei decid soarta orasului. Un fermier, un sofer si un teolog, specialisti in problemele orasului

26 Februarie 2014
7306 Vizualizari | 2 Comentarii
Buna Ziua Cluj va prezinta primul dintr-o serie de materiale care-si propun sa evidentieze clujenilor pregatirea profesionala si aptitudinile care-i fac pe alesii locali sa-si merite posturile, in conditiile in care foarte multi tineri absolventi de studii superioare fie nu au locuri de munca sau sunt prost platiti, fie aleg strainatatea.

Daca la nivelul Consiliului Local doar 13 din 27 de consilieri locali si-au publicat CV-urile pe site-ul institutiei, pe cel al Consiliului Judetean nu exista asa ceva, fiind disponibile doar declaratii de avere si de interese.

Vezi ce pregatire profesionala au unii dintre alesii locali clujeni

Experienta in lucrul cu animalele l-a propulsat in cariera
PPDD-istul Tagorean Iuliu Mirel, pe langa faptul ca este membru in Comisia pentru administratie publica locala, probleme juridice si serivicii publice din cadrul Consiliului Local Cluj este si administratorului unei societati al carei obiect principal de activitate conform codului CAEN este “productia de vinuri din struguri”.

Din CV-ul alesului aflam ca alesului ii place agricultura, dupa cum chiar afirma ca “am intemeiat o ferma in mediul rural o perioada de mai multi ani, la care m-am ocupat cu cresterea animalelor si cultivarea terenurilor”. Ce calitati il recomanda in comisia pe probleme juridice este o intrebare la care este greu sa raspundem, din moment ce mare parte a carierei sale profesionale s-a axat pe datul de mancare la vaci si vanzarea de vin. 

La capitolul studii, aflam tot din CV-ul consilierului ca acesta nu este absolvent de facultate, fiindu-i suficiente clasele de liceu pentru a ajunge ales local. Dupa ce a inceput liceul la Gheorghe Sincai in perioada 1987-1989, din motive necunoscute l-a terminat la Liceu de Transporturi (1989- 1991), momentul maxim al eruditiei atingandu-l in anul 1991, cand a absolviot bacalaureatul cu diploma de electromecanic motoare diesel.

In ceea ce priveste competentele lingvistice, CV-ul alesului ne spune ca Tagorean Iuliu Mirel poate “asculta” in limbile engleza si maghiara, insa nu le poate si scrie. Tot in engleza si maghiara alesul declara ca poate participa intr-o conversatie insa discursul oral si exprimarea scrisa il dau pe spate.
Mihai Seplecan, soferul absolvent de Spiru HaretDin moment ce pe site-ul Consiliului Judetean nu sunt disponibile CV-urile consilierilor, informatiile cu privire la pregatirea profesionala a PNL-istului Mihai Seplecan pot fi accesate pe site-ul sau pe blogul personal.

De pe acesta din urma aflam faptul ca liberalul Seplecan a absolvit cu brio Liceul sportiv “Unirea” si si-a perfectionat pregatiera prin studii in domeniul turismului la Liceul “Virgil Magiaru”. Tot de pe blogul personal aflam ca lui Mihai Seplecan ii plac filmele “horror”, nu este pretentios la muzica placandu-i “din fiecare cate un pic” iar carti preferate “nu prea are”.
Cazul consilierului Mihai Seplecan ar trebui sa incheie odata pentru totdeauna eterna dilema, si anume daca merita sa te chinui ani de zile pe bancile Facultatii de Drept din cadrul UBB sau poti sa alegi tot dreptul dar la o institutie mai accesibila. Seplecan asta a facut si dupa ce a absolvit Facultatea de Drept la Universitatea “Spiru Haret” din Bucuresti s-a apucat, cu un drum, si de Facultatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj-Napoca.

Cate cereri de chemare in judecata sau macar cate notificari sa fi scris juristul Mihai Seplecan nu se stie exact, insa cert este ca acesta a ocupat o functie de director de dezvoltare in cadrul Hidrosev Cluj SA de unde a incasat suma de 37.000 de lei pe an. Tot ca si consilier juridic a lucrat si pentru primaria Sanmartin, unde, din dispozitia primarului, i-a fost incheiat un contrat de munca pe perioada nedeterminata de unde incasa 11.000 de lei pe an. In prezent, Mihai Seplecan ocupa un post de conducere, mai precis de director adjunct comercial, in cadrul companiei Electrica Furnizare SA.


In cariera politica si profesionala, pe Mihai Seplecan l-a ajutat foarte mult faptul ca detine carnet de conducere categoria B. Dupa ce l-a condus pe fostul lider PRM Petru Calian la meciuri de Lokal Kombat si baruri de striptease, Mihai Seplecan a devenit soferul personal al lui Marius Nicoara si de acolo consilier judetean in locul acestuia din urma.

Potrivit unei declaratii din 2009 aparute in Napoca News, Mihai Seplecan, pe atunci Seplekan, arata despre numirea sa ca in functia de consilier judetean ca “Am fost angajat pe post de sofer, desi posturi erau la cabinet (cabinetul lui Marius Nicoara, fost presedinte al Consiliului Judetean Cluj n.red.) pentru ca voiam sa am masina. Il duceam pe domnul Nicoara dintr-o parte in alta si ma ducem sa rezolv problemele prin judet, pe la primarii.”

Student la teologie ajuns cu voia lui Dumnezeu consilier
Gered Imre
din partea UDMR este cel mai tanar consilier local. Fiind absolvent de FSEGA, specialtatea management, dar si al Facultatii de Teologie Romano-Catolica din cadrul UBB, Gered Imre este la 25 de ani membru in Comisia pentru sanatate, munca, protectie sociala, tineret si sport din cadrul Consiliului Local. Alte limbi in afara de maghiara si romana nu stie, insa are abilitati de operare PC (Office, Excel, Movie Maker) si se declara “dispus sa lucreze peste program”.

Potrivit propriei declaratii din CV, pe Gered Imre anii de studiu la FSEGA l-au ajutat sa insuseasca “un mod de landire logic” care-l ajuta “la rezolvarea problemelor in cel mai scurt timp”. De cealalta parte, studiile teologice i-au aratat ca “viata are si o latura sociala care nu trebuie neglijata” si care l-au facut “mai atent la problemele sociale ale societatii”.

Conform declaratiei de avere, consilierul nu are nimic in proprietate si nu realizeaza niciun alt venit in afara de indemnizatia ce I se cuvine, fapt care-i confera si titlul de cel mai sarac ales, pe langa cel de cel mai tanar.Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Galerie Foto

mihai_seplecan
consiliul local consiliul judetean mihai seplecan geled imre
Distribuie:  
Loading...

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0825 (s) | 22 queries | Mysql time :0.017584 (s)